A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


2016. augusztus 12. 23:00 óra SZIGET Színház- és Táncsátor

A 2016-os Szigeten a tavalyi évhez hasonlóan nagy helyszínen, de még több programmal, két színpadon, sátorban és szabadtéren egyaránt, naponta két-két előadással várja a Színház- és Táncsátor az érdeklődőket. Japántól Izraelen át Argentínáig a világ számos országát képviselik majd a fellépők. A sátor melletti szabadtéri színpadon reggel jóga, kora délután a különböző táncműfajokba kóstolhatnak bele a Szitizenek, ugyanitt késő délután és este a fiatal kortárstánc és mozgásszínházi előadások lesznek láthatók.

wales sziget16


National Dance Company Wales - Tuplet

Az Alexander Ekman által koreografált Tuplet a ritmus felfedezéséről szól, a zenei háttér alapját a táncosok légzése biztosítja, melyet a Mikael Karlsson által komponált elektronikus zenével és jazz elemekkel fűszereztek. Erős fizikai jelenlét társul a vidám, gondtalan tánccal, ami biztosítja a 18 perces előadás hat táncosa számára személyiségük kibontakoztatásának és virtuozitásuk bemutatásának lehetőségét.

National Dance Company Wales – A Mighty Wind

A darab Jereon Verbruggen koreografálásában, egy alternatív rock koncert hangulatát idézve mutatja be a természet elemeit vihar idején. Az energikus, akrobatikus elemekkel fűszerezett előadásban megjelenik a viharok elsöprő intenzitása és a csendesebb, nyugodtabb pillanatok hangulata is, az alternatív rockzene ötvözése a klasszikus zenei elemekkel pedig nem pusztán meglepetésszerű váltásokat, de humoros pillanatokat is ígér.