A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2017. február 21., 19:00 óra MÜPA - Fesztivál Színház / A Budapest Táncfesztivál keretében

Izgalmas dupla esttel érkezik a Budapest Táncfesztiválra a Scottish Dance Theatre. Az est egyik fele a Dreamers című darab, amelynek alkotója a kritikusok által is elismert szlovák koreográfus Anton Lachky, és egy új mű - a TutuMucky -  Botis Sevától, aki egy friss új hang a brit tánc területén. Ők közösen egy kirobbanó energiákban gazdag, humoros és magával ragadó munkával teli estét kínálnak. 

 

Dreamers 
Az álmodók azok az emberek, akik akkor is mernek álmodni, amikor nem alszanak. Lachky számára örömet jelent, ha értelmet adhat az értelmetlennek, és megtalálhatja a kapcsolatot a valóság és a szürrealizmus között. Munkáját az előadók fizikai állapotára építi, kiemelve a mozgó test szépségét és erejét, ugyanakkor szellemes és humoros stíluselemekkel is összekapcsolja.

“Lachky koreográfiája olyan, mint amikor a ceruza mozog a papíron. Szellemes mozgásokat rajzol le, amelyek megragadják figyelmünket.”
The Scotsman

Fényterv / Lighting Design: Emma Jones
Jelmezterv / Costume Design: Alison Brown
Music / Zene: Bach, Verdi, Hadyn, Vanhal and Chopin
Koreográfia / Choreographed by Anton Lachky

 

dreamers garyhartley
Dreamers - Fotó: Gary Hartley


Tutumucky
"Egy rendezettséggel teli világban hogyan lelhetünk békére a káoszban? Botis Seva, a londoni székhelyű koreográfus a Skót Táncszínházba közvetlenül a Sadler’s Wells-nél töltött időszakot követően érkezett. Olyan művész, akit a társadalmi és politikai kérdések energiával és humorral teli, magával ragadó rendezésmódjáért ismernek. A Normáktól Távol elnevezésű társulatával 2010 óta dolgozik együtt. Különféle fizikai alapokat használ a post-hip-hop színház létrehozásához, erős kortárs érzékenységgel, így számíthatunk rá, hogy az új műve friss, ritmikus és kirobbanó formájú." Botis Seva

Zeneszerző / Composed by Torben Lars Sylvest
Fényterv / Lighting Design by Emma Jones
Jelmezterv / Costume Design by Alison Brown
Próbavezető asszisztens / Rehearsal Assistant: Victoria Shulungu
Koreográfia / Choreographed by Botis Seva


“Óriási potenciál… […] Botis Seva politikai, színházi és kísérleti törekvéseinek köszönhetően a hip-hop területén a következő nagyágyúvá válthat.
Evening Standard

A Skót Táncszínház
A Skót Táncszínház Skócia nemzeti, kortárs tánctársulata, és a Dundee Rep Színház része. Fleur Darkin irányítása alatt a társulat célja, hogy kiváló és merész munkákat vigyen színpadra, olyanokat, amelyekben a mozgó test ereje dominál. A Skót Táncszínház a legfantáziadúsabb koreográfusok számára ad munkát világszerte, hogy bátor műveket komponáljanak a kiváló táncosok csapata számára. A társulat a zene és a vizuális művészetek világának legnagyszerűbb képviselőivel működik együtt, hogy a lehető legtökéletesebb táncokat adhassa elő.
A Skót Táncszínház táncosai kivételesen tehetségesek, jó megjelenésűek és szimpatikusak. A nemzetközi társulat, melynek székhelye Dundee-ben van, olyan, világszínvonalú munkákat mutat be, amelyeknél elsődleges szempont, hogy mindent feltárjanak. A Skót Táncszínház rajongói nagyon aktívak, és a társulat célkitűzése, hogy az ő épülésükre is végezze munkáját.
A Skót Táncszínház tagjai kiváló produkciókat adnak elő, olyanokat, amelyek gondolatokat ébresztenek, és megérintik az ember lelkét. Valljuk, hogy a tánc lélekemelő, inspirál, érzékenyebbé tesz minket, és gazdagítja életünket.
A társulat Skóciában és az egész országban nagyon sok helyen lép fel, az edinburghi Fesztiválszínháztól kezdve Mull szigetének színházáig. A nemzetközi hírnév is egyre nagyobb. A csoport nemrégiben az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Indiában és számos európai országban turnézott. A társulat a RepNet egyik alapítója ‒ ez repertoárszínházak egy olyan hálózata, amelyben a tagok kicserélhetik egymással a nemzeti társulatoknál alkalmazott, újszerű megoldásokat. A csoport tagjait izgalommal tölti el a lehetőség, hogy más kultúrák képviselőivel oszthatják meg művészi fogásaikat, amivel hozzájárulhatnak egy egészséges, nemzetközi táncközösség fenntartásához.
A Skót Táncszínház 2016-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az események egy olyan, izgalmas programjával, amely számos lehetőség számára ad teret.

Ez az izgalmas kettős darab a Skót Táncszínháztól az Álmodozók párja, amelynek szerzője a kritikusok által is elismert koreográfus, Anton Lachky, egy új művel Botis Sevától, aki egy friss új hang a brit tánc területén. Ők közösen egy kirobbanó energiában gazdag, humoros és magával ragadó munkával teli estét kínálnak. Az Álmodozók nagy siker a fiatalok és számos különféle összetételű közönség körében.