A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2017. március 3-4. 20:00 óra, MU Színház

​A Tünet Együttes két táncművésze, Furulyás Dóra és Szász Dániel szóló produkciókat mutatnak be közös estjükön. Furulyás Dóra sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgő félelmekről, elvárásokról és görcsökről. Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, hogy kiderítse, mivel lehet és mivel veszélyes együtt élni az ember legrejtettebb természetéből. Az önmagukba merülés egyre mélyebb és mélyebb köreiből sikerül új emberként, győztesen kikerülniük, vagy minden kezdődik elölről?

tunet loop


Lomtalanítás

Furulyás Dóra 33 évesen saját testére szabja Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője 2004-es személyes és drámai, groteszk humorral átitatott szólóját. A színpadon megjelenő nőalak leltárba rendezi „fölösleges cuccait", kiselejtezi apró napi rutinjait, jelentéktelen szorongásait, magányos léleklomtalanítása monumentális gyónássá alakul. Az erőteljes, igazi fizikai kihívást jelentő mozgásanyag mellé végeérhetetlen szófolyam társul, egészen a kifulladásig.

Rendező: Szabó Réka
Alkotó-előadó: Furulyás Dóra
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez:Szűcs Edit
Zene:dj Mangó, Márkos Albert, Németh Márton - Eastend Stúdió
Szöveg: Petri Lukács Ádám, Szabó Réka

Loop

Szász Dániel a tavalyi évad indulásakor - nem sokkal a 40. születésnapja után - lesérült, elszakadt a térdszalagja. Pályafutása során ez volt az első olyan sérülése, ami miatt tartósan abba kellett hagynia a táncot. A kényszerpihenő hosszan tartó traumává, módosult tudatállapottá vált. Dániel érdeklődése ezért a nem olyan szép és nem olyan kényelmes, de nagyon is emberi érzések felé fordult. Kérdése az, hogy van-e erő az ösztönvilág megélésében, vagy mindig és minden helyzetben a civilizált viselkedésre kell törekedni?

Alkotó-előadó: Szász Dániel
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Zene: Barna Balázs