A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Kettősség, évzárás, tudomány, workshop, napsütés, első fesztivál, több fesztivál, új bemutató és további próbák jellemzik az idei nyarat. Ezek az idei nyár kulcsszavai. Kettősség, hiszen a társulat a Trafó Kortárs Művészetek Házával közösen létrehozott dupla estje újra visszatér a Trafóba. A MESH és a BREATHE! előadások utoljára láthatóak az évadban Budapesten.

meshduda dd

Az évadot zárni pedig az Átrium Film-Színházban fogja az együttes, ahol pedig a Budapesti Operettszínházzal koprodukcióban készült FRIDA című előadás lesz látható. Vigyázat! Jegyek már nem kaphatóak! Figyeljétek az őszi előadásokat.

„A tudás hatalom” - az idei BrainBar rendezvényen pedig nagyon sok tudományos és a jövőt kutató témában tartanak előadásokat. A Duda Éva Társulat VIRTUS című előadásából fog részleteket előadni június 1-én én az Akvárium klubban, a méltán felkapott programsorozat keretében.

virtusduda dd

A nyár egyik indító eseménye az évek óta hódító Flying Bodies Workshop, mely a parkour és a tánc fúziójára épül, és nyitott mindenki számára, aki szeretné legyőzni a félelmeit, és sok időt tölteni a levegőben. Vezetői Tony Thich és Csuzi Márton.

Aztán jöhetne a nyár, a napsütés, de idén sem lazít az együttes, hiszen új, őszi bemutatójának próbái már elindulnak júniusban. Ezúttal Varga Csaba, fiatal táncos - koreográfus fog az együttes számára koreográfiát készíteni. Külföldi útjai után ez lesz Csaba bemutatkozása a hazai közönségnek.

Az idei, igazán a fesztiválok nyara a társulat életében. Először látogatnak el a XIII. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a BREATHE! lesz látható június 20-án, aztán irány a Művészetek völgye, ahol már a VIRTUS játszik, mindjárt két alkalommal, egy vadonatúj helyszínen, a Cirque du Tókert színpadán. Visszatér az együttes a Sziget Fesztiválra is idén, ahol a BREATHE! című darabot tekintheti meg a közönség.

Ha már Fesztivál, idén nyáron sem marad ki a csapat a kuriózumnak számító Szegedi Szabadtéri Játékok programjából, ahol az idén nyáron debütáló nagysikerű Walt Disney előadásban, a NOTRE DAME-I TORONYŐR-ben működik közre a társulat, hisz a produkció koreográfusa: Duda Éva.

Jöhet a nyár!


MESH - BREATHE!
május 16. 20:00, Trafó Kortárs Művészetek Háza

FRIDA
koprodukció a Budapesti Operettszínházzal
május 30-31. 19:30, Átrium Film-Színház

VIRTUS részlet
Brain Bar Budapest
június 1, Akvárium Klub

BREATHE!
június 20. 21:30, XIII. Magyar Táncfesztivál, Győr

FLYING BODIES WORKSHOP
június 29 – július 9, Budapest

BREATHE!
Augusztus 15. 17:00, Sziget Fesztivál

NOTRE DAME-I TORONYŐR
Augusztus 11-12-13, 18-19-20, Szegedi Szabadtéri Játékok

www.evaduda.net 

 

 

Forrás: Duda Éva Társulat / fotók: Dömölky Dániel