A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2017. május 29., 19:00 óra Bethlen Téri Színház

Reptében címmel készül új táncelőadás bemutatójára Góbi Rita és csapata, melyet május 29-én este 7 órakor a Bethlen Téri Színházban játszanak. A tavalyi amerikai Omi Dance Residency három hetes rezidanciaprogramja alatt Góbi Ritának volt ideje elmélyülni és tudatosítani az eddigi munkájának eredményeit, és az ott született kisebb munkák már ezt tükrözték. A tavasz folyamán továbbfejlesztésre került a koreográfia, és ennek eredményeképpen május elején a valenciai Festival 10 Sentidosra valamint az őszi portugál Almada International Dance Festivalra is meghívást kapott. Az előadást régi és új alkotótársakkal hozta létre: Szegő Dáviddal a Ne hisztizz! című közös darabjuk által sokat utaztak és dolgoztak együtt; Pavla Beranovával, az előadás fénytervezőjével pedig a 2017-es prágai Coaching Residency for Choreographers rendezvényén ismerkedett meg.

gobirepteben pitimarcell

Góbi Rita/Szegő Dávid/Pavla Beranová
REPTÉBEN
mikromozgások kinagyítva

„Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen!” Pilinszky János

A ’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad teret Góbi Rita új szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol.

Erre a produkcióra készült zene Szegő Dávid, aki különleges morzejelekkel, akusztikus, elektronikus és repetitív zörejhangokkal ad majd tájékozódási pontokat a minimalista eszközökből építkező tánchoz, a teljes értékű színpadi jelenléthez.


Tánc és koreográfia: Góbi Rita
Zene: Szegő Dávid
Fénytervezés: Pavla Beranová
Jelmeztervő: Sinkovics Judit
Kreatív producer: Bakk Ágnes
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Minisztériuma, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ, Red Print, gaborgobi.com

Fotó: Piti Marcell