A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


BEMUTATÓ: 2017. október 6., 20:00 óra MU Színház

A Standing Ground nem boncolgat, vagy fejteget, újra és újra visszatér önmaga központjához, központi kérdéséhez, döngöl, szajkóz, sulykol, amíg a földdel egyenlővé nem tesz. A Standing Ground kitartó, ellenálló és állja a sarat, az egyéni alapokat közös nevezőre hozó, változatlan változó. 

A Standing Ground az alap. De fix az alap? Fix, hogy van alap? Újra és újra visszatérünk a kiinduló pontunkhoz, ami számunkra fontos, érték vagy csak adottság. De hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap? Mennyire szabad az egyik és mennyire limitált a másik? Mindannyian kondicionáltak vagyunk. Hogyan élhető meg a szabadság a korlátok között?

Az a sok-sok keresés, eltévelyedés, hevület, felejtés, megbokrosodás, révbe érés, lankadás, lendület és kilengés mind-mind figyelemfelkeltés, emlékeztető: vissza az alapokhoz! Az alap helytáll, nem tágít, a földdel egyenlő. Biztos pont az élmények forgatagában, amíg rá nem ununk és újra útra nem kelünk.

Neked mi az alap, amire az egészet felépíted? Mi marad, ha minden elvész? Mi az, amit biztosra veszel? Mi az, amiből nem engedsz?

vassimre standing
Fotó: Szabó R. Jánosa

Vass Imre: Standing Ground

Koncepció, Koreográfia: Vass Imre
Alkotótársak és előadók: Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Rózsavölgyi Zsuzsa, Vavra Júlia
Hang, zene: Porteleki Áron
Fény: Mervel Miklós
Látvány: Vass Imre

Produkciós Partner: Katlan csoport

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztáriuma, NKA, MU Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció