A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2017. október 27-28. , 20:00 óra Trafó KMH

Stratégiajáték ötven percben, melyben a négy táncos megforgatja breakdance specialitásait kortárs mozgáskincsükben. Tomboló rítusba kezdenek félúton a kötött, arccal-előre mozdulatok világa és a szabad kalandozás között. Erős egyéniségüket belökik a színpadra, területet foglalnak, szövetségest keresnek és hatalomra törnek. Harci táncok, nyughatatlan törzsi rítusok, pulzáló, zabolátlan ritmusok keresik a harmóniát.

  
nguyen
 
A break táncos és a hiphop párbajokat jól ismerő Anne Nguyen 2005-ben alapította társulatát. Tudományos gondolkodás és a harcművészetekben való jártassága inspirálja koreográfiai világát, melyben keveri a hiphopot saját nyelvével. Pontos mozdulatok, geometriai korlátok, kontrasztok az energiahasználatban és sűrűségben, váratlan térhasználat – ezeken keresztül egyesíti a hiphop nyers rutinosságát grafikus, dekonstruált koreográfiai nyelvével.
 
„B-boying jellegű előadás Anne Teresa de Keersmaeker stílusában. Vagy inkább valami breakdance keresztezve William Forsythe fogalmakkal. A koreográfus Anne Nguyen hozzászokott már ezekhez a megjegyzésekhez. Érti is a hasonlatot, mivel a hiphopot igyekszik szétszedni, hogy újra összerakhassa, mint egy kirakós játékot, és létrehozhassa egyre elismertebb koreográfiáit.” (Liberation)
 
Compagnie par Terre / Anne Nguyen (FR): Önellátás (Autarcie (....) )

Koreográfia: Anne Nguyen
Táncosok: Konh-Ming Xiong, Magali Duclos, Farrah Elmaskini, Valentine Nagata-Ramos
Eredeti zene (zeneszerző és ütőhangszeres): Sébastien Lété
Fényterv: Ydir Acef
Művészeti tanácsadók: AragoRn Boulanger, Jim Krummenacker
Jelmezterv: Courrèges
 
A Teatroskop támogatásával valósul meg a FranceDanse Orient-Express részeként. A Teatroskop programot a Francia Intézet, a francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium és a francia Külügy és Nemzetközi Fejlesztés Minisztérium indította el.

 

Forrás: trafo.hu