A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


SzólóDuó 2011
aktuális kiírás

"a nyílt pályázati rendszerrel működő nemzetközi táncfesztivál
"Rövid koreográfiák nyitott szakmai fóruma"

12. Szóló Tánc Nemzetközi Fesztivál
és 10. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál
az Orkesztika Alapítvány szervezésében


Fesztivál tervezett időpontja
2011. január 6-11.
Fesztiválunk lehetőséget teremt az alkotóknak, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez.
Az eddig megrendezett fesztiváljainkhoz hasonlatosan továbbra is fenntartjuk azt a célkitűzésünket, hogy az előirt feltételeken túl, kötöttségektől mentesen, minél többen tudják bemutatni önálló koreográfiai munkájukat, melyeket szakmai zsűri és a közönség is értékel.

A SzólóDuó Fesztiválról
A SzólóDuó egyedi rendszerű nyitott pályázati formában működő táncfesztivál, ahol személyre szóló részletes szakmai visszajelzést kap a nemzetközi zsűritől valamennyi táncos – koreográfus, ezáltal lehetőség nyílik egy innovatív alkotófolyamatban való részvételre.

A fesztivál versenyprogramja - a közönség és a zsűri túlterhelésének elkerülése érdekében - 20 szóló és 20 duó produkciót tud fogadni. Mivel a bemutatkozásra a várható túljelentkezés ellenére mindenkinek lehetőséget szeretnénk adni, a 2010-es fesztivált is jelölő kör előzi meg, immár négy országban.

Jelölő kör
A Társfesztiválok jelölő körei a közönség számára nyilvánosak, a műhelybemutatókat szakmai zsűri értékeli a közzétett kritériumok alapján.

További nemzeti jelölő kört a SzólóDuó Társfesztiválok keretében Lengyelországban, Csehországban és Németországban együttműködő partnereink, az EFERTE Dance Developement Foundation, a Duncan Center Conservatory, valamint a Barnes Crossing Choreographers Network szervezésében rendezünk 2010. május és 2010. novembere között.

Magyarországon a Mozdulatművészeti Stúdióban, rendezzük meg a jelölőkört.
Tervezett időpont: 2010. október 16-17.

Pályázati feltételek
Azon pályázók, akik a megelőző év fesztiválján a legjobb szóló- vagy duótánc díját nyerték el, mentesülnek a jelölő körön való bemutatási kötelezettség alól.
A fesztivál céljainak megfelelően a produkciónkénti szakmai értékelést helyezzük előtérbe.
A fesztivál jellegből következően mindenki számára azonos fénytechnika, és azonos időtartamú színpadi próbalehetőséget tudunk biztosítani.
Egyes helyszínek technikai feltételei hamarosan megtalálhatók a technikai mellékletben.
A fesztiválra rövid szóló- és duótánc produkciókkal lehet jelentkezni, az adatlap pontos kitöltésével, a mellékletek benyújtásával, az alábbi feltételekkel:
A produkciónak, mint egységes, önálló műnek a fesztivál adja premierjét. (Korábban bemutatott művek átdolgozása abban az estben lehetséges, amennyiben az eredmény egy új, önálló műalkotás).

A jelentkezés alsó korhatára 16 év.

A bemutatott produkció időtartama, hossza szólónál maximum 6 perc lehet (javasolt időkeret 4 perc), duónál maximum 9 perc lehet (javasolt időkeret 6 perc). Az időkeret túllépése kizárást von maga után.
A produkcióhoz eszközöket lehet használni, de a színpadra való beállás és kiállás - a fesztivál-jelleg miatt - összesen fél percnél többet nem vehet igénybe. Nem használható olyan kellék, mely a színpad, táncpadló sérülését okozhatja, vagy azt beszennyezheti (víz, gyertya, festék stb.).
Egy előadó / koreográfus maximum egy duóval és egy szólóval indulhat a fesztiválon.
Határidőig teljes, hiánytalan jelentkezési anyagot ad le, amely tartalmazza:
• Kitöltött jelentkezési lap
• Sajtó minőségű fénykép
• Regisztráció befizetésének igazolása
• Video link (DVDs jelentkezés esetén)

Jelentkezési határidő:
(Adatlapok, fotó mellékletek, regisztrációs díj beérkezési határideje!)
2010. szeptember 30.

Részletes pályázati kiírás és adatlap megtalálható a
http://www.szoloduo.com/actual.htm -en


Ork_Kota Platform
Test_Tánc_Kép

Egy percesek táncfilmre
a SzólóDuó 2011-en
A Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány közös szervezésében

Az Egyperces táncfilmek platformjára két kategóriában lehet jelentkezni: bemutatkozó(off) és versenyprogram.

A filmek készülhetnek akár mobiltelefonnal, fényképezőgéppel, kamerával, lehet experimentális-, animációs film, vagy bármi más, aminek a témája a
Test_Tánc_Kép
és az időtartama maximum 1 perc

Jelentkezési határidő:
2010. november 20.

Részletes pályázati kiírás és adatlap:
http://www.szoloduo.com/1min