A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A SÍN Kulturális Központ pályázatot ír ki az előadó-művészet bármely területén aktív alkotók / alkotócsoportok számára, az Open Latitudes (3) Európai Uniós projekt támogatásával.

A pályázat célja egy közösségfejlesztést megcélzó projekt kidolgozása, azaz egy olyan művészeti eseményé, amely civilek bevonásával és aktív részvételükkel valósul meg. Tapasztalataink szerint ez a fajta művészeti aktivitás egyre nagyobb teret kap az európai előadó-művészeti diskurzusban, a hazai színtéren viszont jelenleg csak szórványosan mutatkozik meg. E folyamatot szeretnénk a felhívással ösztönözni, inspirálni, akkumulálni.

Olyan projekt terveket várunk, amelyek
-    a mai társadalomra és annak folyamataira reagálnak, azzal foglalkoznak
-    a civilek művészeti projektben való aktív, tevékeny bevonására számítanak
-    alkalmasak egy közösség megteremetésére, közösségi élmény életre hívására
-    a projekt kimenetele nem feltétlenül közönség-nyilvános színházi előadás


A beérkezett pályázatokról kuratórium dönt. A legígéretesebb projekt 5.000 Euro értékű rezidencia támogatásban részesül, amelyet a pályázó a projekt kidolgozására, gyakorlati megvalósítására fordíthat. A pénzbeli támogatáson túl a nyertes pályázat megvalósításának a SÍN Kulturális központ produkciós hátteret, segítséget is biztosít. A munka 2014 őszén kell megvalósuljon.


A nyertes projekt lehetőséget kap majd az Open Latitudes (3) network plénuma előtti megmérettetésen is, ahol a kilenc társszervező egy közösségi színházi projektet választ ki, amely hosszú távú megbízást kap, és 2015-2016 folyamán mind a kilenc társszervező országában megvalósul. Ezért kérjük a pályázati anyagban a tervezett projekt kiterjesztését, nagyobb léptékű megvalósíthatósági tanulmányát is csatolni.
A pályázat benyújtása: 2014. január 20-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen


Kérjük a pályázathoz benyújtani:
-    a projekttervet
-    a költségtervet
-    az alkotó(k) szakmai életrajzát
-    a projekt terv nagyobb léptékű megvalósításáról szóló tervezetet

Annak tudatában, hogy mint a pályázat kiírói új területre lépünk, tervezzük, hogy a pályázatok mélyebb megismerése érdekében azok beérkezése után az esélyes pályázókkal személyesen is beszélgetünk a projekt tervről a döntés előtt.
A pályázat elbírálása: 2014. január 31-ig.

A kuratórium tagjai:
Ardai Petra, a SPACE színház művészeti vezetője
Nánay Fanni, a Placcc Fesztivál művészeti vezetője
Sifter Vera, a FESZ társadalmi felelősségvállalás munkacsoport tagja
Nagy Zoltán, a SÍN Kulturális Központ művészeti vezetője

Budapest, 2013. december 16.

sinlogo2013