A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2010. szeptember 27-28.  20.00 óra Trafó KMH

Ha tiszta tánc szerepel az étlapon, szükségeltetik néhány nehezen beszerezhető hozzávaló: egyedi, kiforrott táncnyelv, határozott mozgás-koncepció, átgondolt szerkesztés, okos térhasználat és kiváló táncosok. Pataky Klári gyakorlottan adagolja a fentieket és a fűszerezésről sem feledkezik meg.

Lámpák fénykörei vetülnek a táncszőnyegre. Egyszerű, mondhatni hétköznapi lámpáké. Mint tölcsérek tátognak a búrák, majd a táncosok érintése  hintázó égitestekké változtatja őket Steve Reich hipnotikus zenéjére. Pataky Klári 2007-ben a Mini-a-túrák első kiadásában bemutatott etűdjét idén egészestés művé bővíti.

pataky_almok
Fotó: Jókuti György

További képek az előadásból>>


Pataky Klári jogi tanulmányai után 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfus szakán. Számos színházi koreográfia és több önálló darab fűződik a nevéhez, köztük olyan nagy sikerű munkák, mint a Lépni sem, nézni sem... amely a 2. Duó Tánc Fesztiválon 2003-ban elnyerte a közönségdíjat és a fődíjat egyaránt, vagy a Hull az elsárgult… című darab, amely Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Veszprémi Tánctalálkozó különdíját érdemelte ki 2004-ben és 2005-ben.  Szintén ebben a két évben a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Fülöp Viktor ösztöndíjjal tüntette ki a fiatal koreográfust. 


Koreográfia: PATAKY Klári
Fényterv: SZIRTES Attila
Koreográfus asszisztens: DÁNYI Viktória
Zene: Steve REICH
Táncolják: ARANY Virág, EGYED Beáta, FÜLÖP László, BOCSI Eszter, KELEMEN Krisztián

Támogatók/Supported by: OKM, NKA, Sín Kulturális Központ, Sín Nonprpfit Kft., Műhely Alapítvány
Köszönet/Special thanks to: Gergye Krisztián Társulata