A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Bemutató: 2008. március 30. 17.00 óra
Millenáris Teátrum Stúdió I - Budapest Fringe Fesztivál

Életünk kapcsolatai sokszínűek, változatosak, változóak. A vágyak és a realitás közötti vékony határvonal sokszor összemosódik, nem tudjuk eldönteni, hogy amit érzékelünk az valóság vagy az agyunk által kreált fikció.

A darabban három nő, három jellem, mindegyikükben van valami közös, ugyanakkor más és más megrögzöttséggel, szerelemmel, győlölettel, vonzódással, agyuk és szívük parancsaival gyakorolnak hatást a férfira és egymásra is.

A férfi csak pillanatokra tud azonosulni a nőkkel, szereti őket, vágyik a velük való fizikai és lelki kapcsolatra, bele is kóstol, kedvének változásával válogat közülük, de egyiket sem viseli sokáig.

Szereplők: Csukor Tímea, Halász Tímea, Joó Viktória, Apáti Bence
Zene: Jurányi Patrick
Fotók: Radical Dance Project
Jelmeztervező: Halász Tímea
Koreográfia: Jurányi Patrick

Külön köszönet a KFKI Kamarabalettnek, a Magyar Állami Operaháznak és a Madach Musical Tánciskolának, akik a darab létrejöttében segítséget nyújtottak.

 

Radical Dance Project

Azért hoztam létre az RDProjectet, hogy hasonló gondolkodású és hozzáállású emberekkel együtt olyan előadásokat hozzak létre, ahol közösen meg tudunk jelenni.

A szempontok között az is szerepet játszik, hogy egymást inspirálva, kreativitásunknak ne szabjunk korlátokat, így művészetünkben ki tudjunk teljesedni. Mivel egy új projektről van szó, ezért nem kell meglévő határok közt alkotni.

Jelszavak: Passion and Commitment

A kreatív szabadságon kívül viszont elvárásként szerepel a radikális hozzáállás és a százszázalékos elkötelezettség. Mai rideg világunkban egyre kevésbé kap szerepet az emberek közötti érzelmek és szenvedélyek kibontakozása. A munkafolyamat alatt külön hangsúlyt helyeztünk arra, hogy mindenki a magával hozott érzelem világot és szenvedélyét beépítse az alkotásba. Ez tükröződik abban, hogy a kiválasztott táncosok a darabban táncolnak, részt vesznek a jelmeztervezésben, kommunikációban. Ezzel a motivációval vettem a bátorságot, hogy magam készítsem a zenét a darabhoz.

Az első alkotásban különböző háttérrel rendelkező táncművészeket gyűjtöttem össze, akikkel létrehoztam az első alkotást, a: Brain Controlt.

Jurányi Patrick