A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A fiatal táncművész a tehetségkutató műsor után az idei év leglátványosabb produkciójában, a Vámpírok Bálja című musicalben mutathatja meg képességeit. Baranya Dávid egy szigorú válogatás után kapta meg az egyik táncos főszerepet, a "Fehér vámpír" szerepét a darabban. A próbák már elkezdődtek , a darab bemutatója június 30-án lesz a Magyar Színházban.

A darabról

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állítja színre a PS Produkció a Magyar Színház épületében. Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalbombát. Eddig 5 millió nézőt vonzott szerte a világon a mára már kultikussá vált vámpírparódia. A magyar fordítás az eredeti szövegkönyv líráját, mondanivalóját megtartva és azt a magyar nyelv egyedülállóan kedves szófordulataival gazdagítva Miklós Tibor munkája, akit több mint száz sikeres musical írójaként, fordítójaként ismerhetünk. Dennis Callahan világhírű koreográfus fergeteges táncait csak a magyar előadáson látható elemekkel egészíti ki.

Fotó: Téglásy Zsuzsa

Baranya Dávid

Baranya Dávid 21 éves táncművész. Versenytánccal és kortárs balettel egyaránt magas szinten foglalkozik. 2006-ban egy táncos-tehetségkutató versenyben harmadik helyezést ért el a férfiak között. 2007-ben meghívottként szerepelt az Egri Fesztivál Balett előadásán , a Bolero / Tabula Rasa darabban. Júniustól a Vámpírok bálja című előadásban a Fehér Vámpír szerepében látható.

 


Bővebb információ a www.baranyadavid.hu illetve a www.vampirokbalja.hu oldalon olvasható.