A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Sziget Fesztivál Színház és Táncsátrának fellépője lesz idén Liesel Zink ausztrál koreográfus. Liesel helyi táncosokkal hozza létre The Stance című előadását, amelyhez résztvevőket keresünk.

The Stance

A The Stance egy helyszín-specifikus tánc- és hanginstalláció, amelyben az alkotó a demonstrációk és utcai megmozdulások közben vizsgálja a testek mozgását. Előadás a kitartásról, a közösségi és tömegmegmozdulásokról, azok dinamikájáról és mechanizmusairól, az egyénről és az egyén szerepéről a tömegben.
A The Stance-t minden alkalommal az alkotók és a helyi résztvevők teremtik újra, mindig egyedülálló előadás jön létre az adott helyszín körülményeinek és történelmének függvényében.
A budapesti The Stance előadásra keresünk résztvevőket: hat magyar kortárs táncost keresünk az alkotói csapatba Együtt dolgozhatsz Liesel Zink koreográfussal, három kiváló ausztrál táncossal és egy zenésszel, Mike Willmett-tel. Részlet a The Stance brisbane-i kiadásából: https://vimeo.com/145017451

Liesel Zink ismert ausztrál koreográfus, aki nagyszabású táncelőadásokat és hanginstallációkat alkot forgalmas városi köztereken. Jelenleg a világot járja azt kutatva, miként jelennek meg politikai szervezetek a nyilvános terekben, és mindezt hogyan tudja átültetni koreográfusként munkáiba.

Liesel Zink többek között olyan neves ausztrál táncegyüttesek bízták meg kortárstánc előadások alkotásával, mint az Expressions Dance Company, Tasdance és LINK Dance Company.
Honlap: www.lieselzink.com

19-35 év közötti kortárs táncosok jelentkezését várjuk 2017. június 16-ig az alábbiak elküldésével:
– angol nyelvű szakmai önéletrajz
– videó link(ek) korábbi fellépésekről, munkákról
– rövid motivációs levél angol nyelven
A jelentkezést kérjük az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldeni. A tárgyba kérjük írd be: The Stance projekt
A jelentkezőket 2017. június 23-ig értesítjük.

A munka rendje:
– Próbák: 2017. augusztus 3. és 9. között (augusztus 6. szünnap) 09.30 és 17.00 között a SÍN Kulturális Központban (XIII. kerület, Gyutacs u. 10.)
– Előadások: 2017. augusztus 10. és 16. között a Sziget Fesztiválon – 60 perces előadás a délutáni órákban
A kiválasztott résztvevők minden próbán és előadáson kötelesek megjelenni.

Amit ajánlunk:
– 50.000 Ft-os honorárium szerződéssel, számla ellenében, a fellépések után átutalással fizetve
– Hetijegy a Sziget Fesztiválra
– Egyszeri háromfogásos meleg étkezés biztosítása a Fesztivál területén