A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


seregikonyvMegjelent a Seregi című könyv, amely a magyar balettművészet ma élő legnagyobb alakját, Seregi Lászlót hozza életközelbe. A kiadvány a művész 75. születésnapja alkalmából jelent meg Kaán Zsuzsa kritikus szerkesztésében.

" A könyv tele van élettel, dokumentumokkal, fotókkal - ez a "LEGSEREGIBB" könyv!" - méltatta a könyvbemutatón a kiadványt Görgey Gábor író.

A kötetet csaknem 300 fekete-fehér illetve színes fotó illusztrálja, koreográfusi pályájának történetét maga Seregi László meséli el sajátos stílusában. A könyv egyedülálló módon két nyelven - magyarul és angolul jelent meg - azért, hogy a nemzetközileg is elismert Kossuth -díjas koreográfus élettörténetét külföldön is olvashassák. Mint azt Kaán Zsuzsa elmondta, ilyen könyv a a tánc történetében még nem született. Olyan különleges kiadványt kellett készíteni, amely méltó Seregi László nagyságához.

A könyv három részből áll: az első rész fejezeteiben a legjelentősebb Seregi-alkotásokról olvashatunk, a másodikban Seregi László néhány írása és beszéde kapott helyet. A kötet harmadik fejezete egy válogatás Kaán Zsuzsa kritikáiból, amelyek a Seregi-balettekről jelentek meg a hazai kulturális médiában 1975 és 2004 között.

seregi
seregi2
seregi3

seregi4

seregi5

Fotók: Arató Balázs