A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


radicaldanceproject.com

Azért hoztam létre az RDProjectet, hogy hasonló gondolkodású és hozzáállású emberekkel együtt olyan előadásokat hozzak létre, ahol közösen meg tudunk jelenni.

A szempontok között az is szerepet játszik, hogy egymást inspirálva, kreativitásunknak ne szabjunk korlátokat, így művészetünkben ki tudjunk teljesedni. Mivel egy új projektről van szó, ezért nem kell meglévő határok közt alkotni.

Jelszavak: Passion and Commitment

A kreatív szabadságon kívül viszont elvárásként szerepel a radikális hozzáállás és a százszázalékos elkötelezettség. Mai rideg világunkban egyre kevésbé kap szerepet az emberek közötti érzelmek és szenvedélyek kibontakozása. A munkafolyamat alatt külön hangsúlyt helyeztünk arra, hogy mindenki a magával hozott érzelem világot és szenvedélyét beépítse az alkotásba. Ez tükröződik abban, hogy a kiválasztott táncosok a darabban táncolnak, részt vesznek a jelmeztervezésben, kommunikációban. Ezzel a motivációval vettem a bátorságot, hogy magam készítsem a zenét a darabhoz.

Az első alkotásban különböző háttérrel rendelkező táncművészeket gyűjtöttem össze, akikkel létrehoztam az első alkotást, a: Brain Controlt.

Jurányi Patrick