A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
A TÁRSULAT

A csapat a 2009 / 2010-es színházi évad során formálódott társulattá Duda Éva kezdeményezésére, aki független alkotóként, a színházi világ különféle műfajaiban jártas művészként, számos hazai és nemzetközi, nagyszínpadi és kis létszámú progresszív előadás koreográfusaként vált ismertté. Az alkotó 2009 őszén bemutatott Lunatika című díjnyertes előadását követően hívta életre önálló formációját: ezt a lépést a folytonosság igénye, az intenzív gondolatcsere és a kreatív munka eredményessége tette szükségessé és időszerűvé.
A társulat magját neves táncművészek és ifjú tehetségek alkotják, az alkotóközösségben pályájuk elején járó fiatal, dinamikus és sokrétű előadók, valamint komoly szakmai múlttal rendelkező, ismert, tapasztalt művészek dolgoznak együtt és hatnak egymásra. A társulatot éppen a tagok sokrétű tapasztalatának köszönhetően energikus, szuggesztív előadói jelenlét, magas szintű technikai tudás és nyitottság jellemzi.

2009 - Harangozó Gyula-díj, Duda Éva
2010 – Lábán Rudolf díj, Lunatika
2010 – Koreográfus-díj, A TÁNC fesztiválja, Veszprém, Lunatika
2010 – Évad Alkotója Díj, Duda Éva
2010 – Évad táncművésze, Jónás Zsuzsa
2010 – Évad táncművésze, Bora Gábor
2011 - Harangozó Gyula-díj, Jónás Zsuzsa
2011 –  A “legfiatalosabb életérzést sugárzó” táncelőadás, A Tánc Fesztiválja, Veszprém, Stop’n’Go

Előadásaik jellemzője az intenzív partnering, érzékeny és drasztikus reakciók, az erős és pontos fizikalitás, a figyelem, és az individuum megközelítése. Produkcióikat a lendületes és váratlan váltások jellemzik, a teljes mozdulatlanságtól a rendkívül energikus, gyors és komplikált motívumokig. Elegyítik a kortárs és modern technikák különböző elemeit, gyakran merítenek akár utcai táncokból, különféle autentikus néptáncokból vagy éppen harcművészeti irányzatokból. Az egyedi vizualitás és különleges világítási tervek szintén előadásaik elmaradhatatlan jellemzői. Az újító törekvésű kísérletezés mellett a tiszta kommunikáció, a kreatív és személyes megoldások, valamint a minőség a társulat védjegyei. A nézőkkel való intenzív kapcsolat pedig az előadók számára lételem és motiváció.

www.evaduda.net