A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.elegylogo_uj

L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület
(röviden: L1 EGYESÜLET) és a
székhely címe: 1133 Budapest, Bessenyei u. 23/B. I. 4.

Kedves ismerősök, szakmai és szakmán kívüli barátok!

A tavasz nagy megújulást hozott az L1 EGYESÜLET életébe és a februárban meghozott döntéseink mára JOGERŐS VÉGZÉS-sé váltak, s mint ilyen, most tudósítunk róla!


Bizonyára a hír, hogy az L1 táncművek megszűnt az L1 Egyesület bérleménye lenni, már elért titeket. Nagy fájdalommal vettük tudomásul, hogy a működési kuratórium tavaly nem támogatta azon tevékenységünket tovább, amit az elmúlt 9 évben az L1 táncművek területén és azt azt megelőző 4 évben (összesen 13 éve) folytattunk, mint közösség és helyszín. Nehezen, de elérkeztünk arra a döntésre, hogy MEGÚJULJUNK!


Tagkilépés és új tagfelvétel, új elnökség kinevezése, névváltozás, székhelyváltozás mellett kicsit a tevékenységünk is változott, bár a jövőben is szeretnénk nagy hangsúlyt helyezni az alulról jövő szerveződésként elindult egymás segítésére!


Mostantól hivatalos megnevezésünk:

L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület

(röviden: L1 EGYESÜLET) és a

székhely címe: 1133 Budapest, Bessenyei u. 23/B. I. 4.


A három tagú elnökség új tagjai:

Varga Zsolt (zeneszerző, zenész) - elnök

Ádám Andrea (kulturális szervező) - titkár


Művészeti alelnök továbbra is Ladjánszki Márta maradt!


Új tagjainkkal bővült tagságunk így 11 fő és sok helyről érkeztünk, van, aki táncművész, van, aki az L1 hűséges segítője már évek óta, van, aki zenész vagy éppen művészetet kedvelő pártoló tag!


Az új irány, mert mindenképpen új az a helyzet, hogy nincs állandó otthonunk egyelőre - új lehetőségeket is nyit az egyesület tevékenysége és élete során. Fő tevékenységként megmaradt az évenkénti fesztiválszervezés, ami idén 2011. szeptember 21-25. között lesz látható Budapesten. A fesztivál új nevet is kapott: L1danceFest és reméljük még több látogatója lesz, mint eddig volt!

Mi megteszünk mindent azért, hogy nemzetközileg is érdekes programmal várjuk a nézőket!


A tavalyi évhez képest egy újabb együttműködés keretében a DNA Continuum program keretében nagyon sok európai uniós programban veszünk részt és várjuk azon érdeklődőket, akik közelebb akarják engedni magukhoz a kultúra kortárs műfajait éltető ágát!


Az új logónk már megszületett és folyamatban van a megújult web-oldalunk is, néhány hónapon belül elkészül és pontosabban lehet követni majd tevékenységeinket!


Amennyiben eddigi munkánkkal meg vannak elégedve, vagy a mostani folytatáshoz szeretnének segítséget nyújtani, kérjük ajánlja fel adója 1%-át az L1 Egyesületnek! Köszönjük mindazoknak, akik az eddigiek során is minket választottak és támogatták tevékenységünket a kortárs táncélet területén!

Az utalásnál az alábbiak megjelölése szükséges!

A nyilatkozó adózó adóazonosító jele!

Kedvezményezett megnevezése: L1 Egyesület

Kedvezményezett új adószáma: 18247002-1-41


Keressük a lehetőségét non-profit szervezetünk támogatására, ezért együttműködünk pályázatfigyelő és -író kollégákkal is.


Az egyesület számlaszáma változatlan:
ZIRCI TAKARÉKSZÖVETKEZET 
73900195-11042648-00000000

Az L1 Egyesület e-mail-címe változatlan: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. !

Mindenkinek szép napokat!
Ladjánszki Márta
L1 Egyesület
művészeti alelnök :)
http://l1dancefestival.blogspot.com/

 

 

_____________________________

 

MÚLT

L1 Független Táncművészek Társulása


cím, elérhetőség: L1 Táncművek, Bp. 1095 Soroksári út 164.
születési hely, idő: Budapest, 1998.
iskolák, szakmai életrajz: lsd. lent

 

Egy lepusztult ferencvárosi gyártelep patinás üzemcsarnokában, göröngyös bazaltkockákon és olajos síneken túl található az L1 Táncművek. Itt próbál és alkot az L1 Független Táncművészek Társulása, itt születnek azok a táncelőadások, amelyek a világ számos pontján sikerrel képviselték már a magyar kortárs táncművészetet.

 

Elegy: két vagy több anyag olyan keveréke, amelyben fizikai különbségek mikroszkóppal vagy más hasonló finomságú eszközzel sem vehetők észre.

 

L1 Független Táncművészek Társulása: hét koreográfus (Berger Gyula, Hargitay Ákos, Michaela Pein, Gál Eszter, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea, Szabó Réka) alkotóközössége. E hét kiváló, jellegzetesen önálló arculattal rendelkező előadóművész elegye, azaz L1-e a magyar táncművészetet évről évre számos izgalmas, új produkcióval gazdagítja.

 

Tagjai tanfolyamokat vezetnek, fellépnek a kortárs táncművészet előadóhelyein (Trafó, MU Színház, Nemzeti Táncszínház, Millenáris, stb.) és nemzetközi tanfolyamokat, fesztiválokat szerveznek.

L1 Táncművek: a Társulás otthona, amely a IX. Soroksári út 164. alatt található. Megközelíthető a fekete 23-as busszal a Boráros tértől (Szabadkai úti megálló).

 

 

www.l1.hu