A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

AZ EXPERIDANCE RÖVID TÖRTÉNETE, ELKÖTELEZETTSÉGE

2000 októberében azzal a nem titkolt céllal alakult a hazai néptánc szakmai berkekben rendhagyó felállású ExperiDance Produkciós Iroda, hogy támogatásával szétröppentse a világban a Román Sándor nevével fémjelzett kategóriájukban egyedülálló táncprodukciók hírét.
Nekünk magyaroknak olyan tánchagyományaink vannak, amelyek a világon mindenhol híressé és kedveltté tették országunkat. Ezalatt több generáció felnott, átalakult a világ, változott az emberek igénye, ízlése. A mai táncosok feladata sokkal nehezebb, összetettebb, mint elődeiké volt, hisz úgy kell megőrizniük és népszerűsíteniük hagyományainkat, hogy azok a mai emberek számára is érthetővé és élvezhetővé váljanak.
Az ExperiDance társulat két egészestés darabja az "Ezeregyév" és a "Muskétások" 350.000 nézot tudott színházba csábítani napjainkig.

 

Mára társulatunk - egy Magyarországon egyedülállóan felszerelt - az európai nívónak megfelelő saját alkotóműhelyben készül a holnap kihívásaira.
Nehéz feladatot vállaltunk magunkra, de hisszük, hogy úttörők vagyunk kezdeményezésünkkel és sikerül felébresztenünk a magyar néptánc iránti hagyomány-tiszteletet, több mint 50 éves, "Csipkerózsika" álmából.

www.experidance.hu