A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíj alapítása 1998-ban történt. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges 30 év alatti előadó-, alkotóművészek, valamint 35 év alatti koreográfusok, tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók pályakezdését.

fulopviktor2023

A Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj szakmai lebonyolításában együttműködő partnerként a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság vesz részt.

Rendelkezésre álló keretösszeg:

A Felhívás keretében rendelkezésre álló keretösszeg: 14.400.000, - Ft, azaz tizennégymillió-négyszázezer forint.

Ösztöndíjasok száma: 6 fő

A támogatási intenzitás: 100 %

A támogatás összege és formája:

A Felhívás keretében nyújtott ösztöndíj, mint támogatás (a továbbiakban: ösztöndíj, támogatás) formája: nem visszatérítendő támogatás.

Az ösztöndíj mértéke 12 hónapon át havi bruttó 200.000,- Ft (azaz kettőszázezer forint), amely összesen bruttó 2.400.000, - Ft, azaz kettőmillió-négyszázezer forintnak felel meg. Az ösztöndíj, mint a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletének 3.9. pontja szerinti közcélú juttatás mentes a személyi jövedelemadó alól, tekintettel arra, hogy azt a Magyar Kultúráért Alapítvány, mint közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány közfeladatának ellátásával összhangban magánszemély részére folyósítja.

Az ösztöndíj folyósításának időtartama: 2024. január 1.- 2024. december 31.

 

A pályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. a Magyar Kultúráért Alapítvány megbízásából hirdeti meg.

Részletek itt: https://tancszinhaz.hu/a-fulop-viktor-tancmuveszeti-osztondij