A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Operaház balett együttese próbatáncot hirdet az alábbi feltételekkel:

2008. szeptember 1-től 2009. augusztus 31-ig szóló közalkalmazotti szerződéshez keresünk kiemelkedő technikai tudású és művészi kifejezőerővel rendelkező, végzett férfi és női balett táncosokat maximum 30 éves korig, az együttes balett karába illetve szólista beosztásba.
Az együttes rendkívül széles repertoárja magában foglalja a nagy klasszikusokat, magyar szerzők egész estés balettjeit és modern esteket egyaránt.

Megjelenés az előzetes jelentkezést követő meghívás alapján. Helyszín: az operaház épülete. A próbatáncon a balett gyakorlat után a helyben kiválasztott jelentkezők egy szabadon választott variációt adnak elő. A jelentkezés alapján való előszelekciót ill. a próbatáncon a kiválasztást művészeti bizottság végzi a balett igazgató, Keveházi Gábor elnökletével.

A jelentkezéshez kérjük csatolni:
- szakmai önéletrajzot, testméretek, kor és állampolgárság megjelölésével
- fényképanyagot (1 db portré + táncos képek)
- dvd-t
- elérhetőségeket (e-mail*, postacím, telefonszám, fax)
* kötelező a balett igazgatósággal történő kommunikációhoz

Kérjük, jelentkezését a következő címre juttassa el 2008. május 15-ig:

Magyar Állami Operaház, balett igazgatóság - próbatánc
1061 Budapest
Andrássy út 22.

Amennyiben meghívólevélre van szüksége a vízumhoz, ezt kérjük jelezni, valamint megadni az abban feltüntetendő személyi adatokat!

A próbatánc végleges időpontját a beválogatott jelentkezők számának függvényében később állapítjuk meg.

további információ: Komor Gabriella nemzetközi kult. menedzser Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.