A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Közép-Európa Táncszínház (KET), a Bethlen Téri Színház és a Gangaray Dance Company szakmai együttműködésével idén is meghirdeti a nagysikerű 2 hónapos intenzív nyári tanfolyamát, a KET- Bethlen Terminál programot, két külön kurzusban, középhaladó és haladó szinten. A MU Terminál elveire épülve, de eltérő szerkezeti formában működő intenzív nyári tanfolyam 2014. június 23-tól augusztus 31-ig, összesen 10 héten keresztül, a hét 6 napján, napi 5 órában, összesen 300 órás képzést biztosít.

A MU Terminál 2005-ös indulása óta bebizonyította létjogosultságát és szakmai szükségességét. A Terminálban felkészített pályakezdő táncosok számos hazai társulat tagjaként állják meg helyüket, a KET tagjainak legnagyobb része is innen érkezett.
A KET-Terminál program 2011-ben indult és ilyen rövid idő alatt is sok eredménnyel büszkélkedhet, a résztvevők közül többen is sikereket tudhatnak maguk mögött, hiszen számos koreográfustól kaptak meghívást és vettek részt különböző társulatok produkcióiban. A két hónapos intenzív tanfolyam záróakkordjaként bemutatót szervezünk, ahova meghívást kapnak a hazai alkotók, koreográfusok, intézményvezetők és pedagógusok, ennek is köszönhető a program elismertsége és sikere. Ilyen a Terminál Plusz program is, amely a kurzuson észtvevők közül a legjobbaknak ad lehetőséget, hogy ingyenesen látogathassák egy évadon keresztül a Táncszínház tréningjeit, és adott esetben részt vehessenek produkciókban is.

A tanfolyam résztvevői próbatánc során kerülnek kiválasztásra. A Terminál három mesterének három-három hét áll rendelkezésére, hogy a kiválasztott táncosokból a lehető legtöbbet hozzák ki.

Mesterek:

MADAY TÍMEA KINGA – Fülöp Viktor-ösztöndíjas táncművész-koreográfus
(P.A.R.T.S., Rosas Company, Hofesh Shechter, Cirque du Soleil, Gangaray Dance Company, Pataky Klári Társulat, PR-Evolution Dance Company, Zadam Company, Gangaray Trambulin alapító mester)

HÁMOR JÓZSEF – Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas táncművész-koreográfus
(Bozsik Yvette Társulat, Budapest Táncszínház, Duda Éva Társulat, Frenák Pál Társulat, PR
Evolution Dance Company) - a Gangaray Dance Company művészeti vezetője

MÁDI LÁSZLÓ – a Közép Európa Táncszínház szólistája
(Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozat, Budapest Kortárstánc Főiskola, MU Terminál, Gergye Krisztián Társulat, Gangaray Dance Company)

A tanfolyam részvételi díja összesen: 78.000 Ft (260 Ft/óra)
Az első részlet (50%) befizetésének határideje: 2014. június 15.
A második részlet (50%) befizetésének határideje: 2014. július 15.

A próbatánc ideje: 2014. április 19. szombat 10 óra
Pótfelvételi lehetőség: 2014. május 11. vasárnap 14 óra

Helye: Bethlen Téri Színház, 1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött arcképes fotóval ellátott önéletrajzzal lehet.

Jelentkezési határidő: 2014. április 17.

További információ: +36/1/342 7163 vagy a www.bethlenszinhaz.hu