A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Az EuroPAS-díjas Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát 2001-ben alapította Sárközi Gyula, a Magyar Állami Operaház korábbi magántáncosa és balettmestere, a Magyar Táncművészeti Főiskola egykori tanára, docense, mintegy huszonöt éven át a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője. A tánciskola tagozatain komplex képzés keretében - óvodás kortól egészen 20 éves korig - több, mint négyszáz növendék tanul. A diákok rendszeresen fellépnek különböző színházi produkciókban.

Felvételi alapfokú táncművészeti képzéseinkre!

Ingyenes, táncos szintfelmérő.

A felvételi időpontja: 2022. június 16. csütörtök, 16:00
Cím: 1149 Budapest, Angol u. 75.

Jelentkezni az alábbi online regisztrációs űrlap kitöltésével lehet:
http://mmti.hu/jelentkezes_urlap/zuglo

Részletek képzéseinkről:
http://mmti.hu/iskolankrol/kepzeseink/zuglo/alapfoku_muveszeti_oktatas/

madachfelveteli

Gyere Te is a Madách Művészeti Iskolába, mert a színpadra vezető utat mi biztosítjuk!

Alapfokú művészeti képzés - a Madách Tánciskola megtanít táncolni
Alapfokú táncművészeti képzés (6-21 év)
A Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola 2005-ben indította el a több szakaszból álló alapfokú művészeti oktatást Zugló szívében. A tánciskola növendékei 6 éves kortól 22 éves korig vehetnek részt a képzéseken, amelyek elvégzése után alapfokú művészeti bizonyítványt kapnak.
Alapfokú táncművészeti képzésünkön a tánc oktatása délután történik, tehát növendékeink általános- vagy középiskolai tanulmányaikat nem a mi iskolánkban végzik, hanem az általuk választott intézményben.

Alapfokú táncművészeti képzésünk felépítése (egymásra épülő részei):
- Alapfokú művészeti előképző – 2 éves képzés
Az alapfokú előkészítő két évfolyamból áll. Hetente kétszer, alkalmanként 2 x 60 percben történik az oktatás: 60 percnyi balett felváltva párosul 60 perc néptánccal (népi gyermek- és ritmusjátékokból áll), illetve 60 perc musicaltánccal.

- Alapfokú művészeti oktatás – 6 éves képzés
Az alapfokú művészeti képzés 1-2-3. évfolyamában a növendékek hetente háromszor, alkalmanként 2 x 60 percben vesznek részt táncórákon.
Az első óra mindig balett, a második óra pedig váltakozva néptánc, modern tánc és musicaltánc. A 4-5-6. évfolyamban a néptáncot felváltja az amerikai sztepp tanulása.
A 3. évfolyam végét követően a diákok vizsga alapján az addigi óraszámot megtartó vagy haladó csoportban tanulnak tovább (4-5-6. évfolyam). A haladó szinten tanuló növendékek emelt óraszámban, heti három alkalommal, összesen 8 x 70 percben vesznek táncórákat. A 6. évfolyam végén a normál és haladó csoportban tanuló növendékek művészeti alapvizsgát tesznek.
A 8. általános iskolai osztályt elvégzett diákok választhatnak: vagy saját iskolájukban tanulnak tovább és nálunk alapfokú művészeti továbbképző oktatáson vesznek részt vagy jelentkeznek a tánciskola középiskolai tanulmányokkal egybekötött párhuzamos képzésére, amely érettségi-, majd OKJ-s bizonyítványt ad.

- Alapfokú művészeti továbbképző oktatás – 4 éves képzés
Azoknak, akik az alapfokú művészeti oktatás 6. évfolyamát követően nem a párhuzamos művészeti képzést választják, 4 éves alapfokú művészeti továbbképző oktatást kínálunk (7-10. évfolyam). A továbbképző oktatás is normál és emelt óraszámú rendszerben működik, a diákoknak nem szükséges saját iskolájukat otthagyniuk, mivel az órák délutánonként vannak. A képzés alapfokú művészeti bizonyítványt ad.


- A "Felvételi eljárás" menete a tánciskola alapfokú táncművészeti képzésén:
A szintfelmérőre jelentkezők - honlapunkon vagy irodánkban - kitöltik a jelentkezési lapot. (A honlapunkon lévő jelentkezési lap akkor is kitölthető, ha nincs felvételi időszak! A következő felvételit megelőzően jelentkezni fogunk a szükséges információkkal).

A meghirdetett szintfelmérő időpontja előtt néhány nappal e-mailen megkeressük Önöket a pontos kezdéssel kapcsolatban.

Leendő tanulóinkat életkor szerinti csoportokra osztjuk, majd betanulnak egy rövid koreográfiát, melyet bemutatnak vezető tanáruknak. Ezután kapnak egy ajánlást, hogy koruk és képességeik figyelembevételével mely csoportunk lenne számukra a legmegfelelőbb.

A szintfelmérőt követően alkalmuk nyílik beiratkozni a javasolt csoportba.

A tánciskola képzései költségtérítésesek.

Amennyiben a költségtérítési hozzájárulással kapcsolatosan kérdése merülne fel, úgy szívesen állunk rendelkezésére a 06-1-222-14-02 -es telefonszámon!