A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A PROJET TUMULUS ÉS A DEBRECENI CSOKONAI SZÍNHÁZ SZERVEZÉSÉBEN
A II. JEL FESZTIVÁL KERETEIN BELÜL 2009. szeptember 25. és 27. között
KORTÁRS TÁNC WORKSHOP A DEBRECENI CSOKONAI SZÍNHÁZBAN


A workshopokat vezetik:

Pedró Pauwels – A belgiumi születésű koreográfus első tánckurzusait a brüsszeli Renate Peter iskolában végezte, majd elnyerte a cannes-i Centre Rosella Hightower ösztöndíját, ahol klasszikus és dzsezz-balettet, modern táncot, táncterápiát és szolfézst tanult. A Cannes-i Ifjúsági Balett tagjaként pályafutását kortárs repertoárral kezdte, és találkozott a tánc nagy neveivel, mint Dominique Bagouet, Mathilde Monnier, Peter Goss, Viola Fabrer, Jean-François Duroure és Bella Lewitsky. 1990 óta rendszeresen hívják oktatóként országos és nemzetközi workshopokra. 1990-ben megalapította saját társulatát a PePau alapítvány segítségével, és 1991-ben bemutatta első saját koreográfiáját. Pályája párhuzamosan halad a PePau társulatéval.

Stanislaw Wisniewski – Klasszikus táncosi pályáját gyermekként kezdte előbb Lengyelországban, majd Franciaországban, az Avignoni Balettben, a Rajnai Balettben és a Lyoni Operaház Balettjében. Együtt dolgozott Maguy Marin-nel, Bill T. Jones-szal, Angelin Preljocajjal, Mats Ekkel, Christopher Bruce-szal és William Forsythe-tal... 1995-ben megalapította saját társulatát, melyben a koreográfusi munka kerül előtérbe, de közben táncosai közelében folytatja kutatásait.
Cécile Pégaz – Klasszikus és kortárs táncművészetet tanult a Lyoni Regionális Nemzeti Konzervatóriumban. 2000-ben tagja lett a Stanislaw Wisniewski Társulatnak, és azóta részt vett valamennyi bemutatójukban. A kezdetektől fogva kísérletezik a színpadi kifejezőkészség formáival, a kortárs színházi-filmes munka és kutatás révén.

Jean-Christophe Boclé – A Párizsi Zenei és Táncművészeti Nemzeti Konzervatóriumban tanult klasszikus, kortárs és barokk táncművészetet Francine Lancelot mellett. Tanult a New York-i Cunningham Stúdióban és az angers-i Kortárs Táncművészeti Nemzeti Központban Viola Fabrernél. 1995-ben alapította meg a Compagnie EKTOS-t, repertoárján mintegy tucatnyi darabbal. 2007 áprilisáig a Kulturális Minisztérium Zenei, Táncművészeti, Színházi Igazgatóságának alkotói és művészeti képzési felügyelője volt, jelenleg pedig a Frédéric Flamand által vezetett CCN Marseille-i Balettiskola igazgatója.

A workshopok beosztása:

2009. szeptember 25. (péntek) 10-13 óráig – Pedró Pauwels
2009. szeptember 26. (szombat) 10-13 óráig – Stanislaw Wisniewski és Cécile Pégaz
2009. szeptember 27.  (vasárnap) 10-13 óráig – Jean-Christophe Boclé


Helyszín: Csokonai Színház, 4024 Debrecen, Kossuth u. 10.

Ár: 3000 Ft/nap vagy 8000 Ft/teljes program

A szervezők nem biztosítanak étkezést és szállást, de igény szerint segítenek a szálláskeresésben.

Jelentkezés: A workshopokra professzionális táncosok és táncművészeti képzésben részt vevő tanulók jelentkezését várjuk. Kérjük, fényképes önéletrajzát 2009. szeptember 13-ig szíveskedjen elküldeni a következő e-mailcímre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebb információ: Miklós Eszter és Freytag Orsolya
telefonszám: 52/501-608
e-mailcím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.