A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2010. február 15-19. 11h-13h (bemelegítési lehetőség 10h30-tól) Trafó KMH

Móricz Tamás nyolc éven át a William Forsythe vezette Ballet Frankfurt szólistája volt. Dolgozott továbbá Jyri Kylian, Mats Ek, Jan Fabre, Jonathan Burrows, Saburo Teshigawara, Antony Rizzi, Jacopo Godani, Amanda Miller és Daniel Ezralow darabjaiban illetve Ryuichi Sakamoto zeneszerző, Mike Figgis filmrendező projektjeiben.

moricztamas

Móricz Tamás világszerte olyan iskolákban, társulatokban és intézményekben tanítja a klasszikus balettet valamint William Forsythe improvizációs módszerét, mint a D.A.N.C.E Project, a P.A.R.T.S, a drezdai Palucca iskola, a Rotterdam Táncakadémia, a Nederlands Dans Theater (NDT), a Cullberg Balett, a Velencei Biennálé (Venice Biennale's Arsenale Della Danza), a The Place (London), a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem, az Archi-tanz Studio, Tokyo. Mindeközben színpadon is szerepel alkotóként, színészként és táncosként.

Technikás klasszikus balett tréningjében a pozíciók tisztasága és a vonalak eleganciája párosul dinamikával, könnyedséggel, zeneiséggel és a mozdulatok szabadságával. A kurzus modern és kortárs táncosoknak, illetve művészeti iskolák hallgatóinak ajánlott. A részvételhez a klasszikus balett ismerete szükséges.


Ami érdekessé teszi számomra a balett tanítást, az, hogy olyan kurzust hozzak létre, ami nem pusztán a technikára koncentrál, hanem felfedezi a dinamikát, a sebességet, a muzikalitást.
Célom, hogy egy technikailag kihívást jelentő kurzus kertében oldjam fel a merevséget és elősegítsem a mozdulatok szabadságát. Egy balett kombináció kivitelezése mindig a forma és az áramlás kombinációja, ezért célom, hogy megteremtsem e két elem egyensúlyát.
A pozíciók tisztasága és a vonalak eleganciája nem szabad, hogy korlátozza a mozdulatok szabadságát. Tréningem fejleszti a táncosok testtudatát és hozzásegíti őket ahhoz, hogy táncuk tisztábbá, pontosabbá és teljesebbé váljon
.” (Móricz Tamás)

Jelentkezés, további információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a 06 20 96 62 464 telefonszámon.

Részvételi díj:10 000 Ft/kurzus, Diákkedvezmény: 8 000 Ft/kurzus, napijegy: 3000 Ft

Támogatók: OKM, Műhely Alapítvány

A kurzus az INPUT Program keretén belül kerül megrendezésre, az AULEA Alapítvány és a SÍN Kulturális Központ szervezésében.