A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


Eldad Ben Sasson technikás, haladó szintű kortárs tánc workshopja a Trafó Stúdióban

2010. március 22. – 26. 10h – 13h (24-én szerdán 11h-14h) TRAFÓ KMH

Eldad Ben Sasson nyolc éven keresztül az Ohad Naharin vezette BatSheva Tánctársulat tagja volt. Számos koreográfussal dolgozott együtt, köztük Mats Ekkel, Paul Nortonnal, Yoshifumi Inaoval, Orjan Anderssonnal, Ivo Van Sweetennel, Noa Darral, Sharon Eyallal és másokkal. Eldad kimagasló táncosi kvalitásairól legutóbb az Andersson Dance társulat Ready to Explode című előadásában győződhettünk meg Budapesten a Trafóban. 

eldadben

Eldad Izraelben és Európa szerte rendszeresen tart workshopokat és kurzusokat iskolákban, egyetemeken és különböző társulatoknál, gyakran részt vesz vendégszereplőként nemzetközi projektekben. Az elmúlt tizenhárom évben tanított többek között a Cullberg Balettnál, a Batsheva Társulatban, Tel Avivban, Helsinkiben, a Svéd Táncközpontban, a Jeruzsálemi Táncakadémián, a Matan Művészetek Házában, a „Zigota” Mozgásművészeti Színházban, a Talme Yalin Művészeti Iskolában, a Nuremburg Tánctársulatban, a Rishon Lzion-i táncakadémián.

Legutóbb alkotott duettjével elnyerte a Cross Connection koreográfusi verseny első díját és a legjobb táncosnak járó díjat Koppenhágában.

A most meghirdetett workshopomban egy magas technikai szintű bemelegítés után, a kreativitás és a képzelőerő kapcsolatára koncentrálunk a táncos alkotó munkájában, az öt érzék használatának tudatosításával. A test által különböző helyzetekben megtapasztalható fizikai érzetek és elemző gondolatok mentén dolgozunk. Ezt a munkamódszert különböző mozgásanyagokba ágyazva használjuk, hogy mind jobban megérthessük az utat magát. A kutatás révén válunk képessé megalkotni a saját interpretációinkat.
A cél az, hogy gazdagítsuk és fejlesszük a táncos intuitív élményeit, tapasztalásait. Megtanuljuk, hogy hogyan használjuk az alkotó mozgás során működő test-emlékeket, és hogyan azonosítsuk és kössük össze őket az általuk a térbe írt „újabb emlék-nyomatokkal
”. Eldad