A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Magyar Táncművészeti Főiskola hazai és külföldi mesterek irányításával ismét megrendezi Nyári Nemzetközi Kurzusát 2010. augusztus 2-14. között. (érkezés: aug. 1., elutazás: aug. 14. este vagy aug. 15.) A kurzus képzési kínálata: klasszikus balett, repertoár, moderntánc. A kurzusra 12 és 24 éves kor közötti résztvevőket várnak. Táncpedagógusoknak az óralátogatást ajánlják a szervezők.

Kivételes lehetőség moderntáncosoknak

Joe Alegado augusztus 2-15. közötti kurzusán balett-tanulmányok nélkül is részt lehet venni (a tanulmányaikat nem az MTF-n folytatók számára). Az órák hétfőtől szombatig minden nap 9.00-11.00 óráig tartanak.

alegadojoe

Joe Alegado a Ballet Hispanico of New York, az Alvin Ailey Repertory Ensemble és a Jose Limon Dance Company tagja volt korábban. A Limon együttesben szólótáncosként és Jose Limon kedvenc magántáncosaként vált híressé. Európa szerte tanít és koreografál különböző fesztiválokon, intézményekben és együtteseknél. Alapítása óta rezidens tagja a bécsi ImPulsTanz Workshop-nak (korábban Bécsi Nemzetközi Tánchetek).Klasszikus balett és Repertoár

Mesterek:   
Katia Zvelebilova (Egyesült Királyság)
Téri Evelyn (Ausztria)
Aidar Akhmetov (Oroszország)
Nagy Tamás (Magyarország / Hollandia)   
Bérczes Mária (Magyarország)
Macher Szilárd (Magyarország)


Modern tánc

Mesterek:

Szigeti Oktávia (Magyarország) normál (alapfok és haladó), 1.hét
Somorjai Judit
(Magyarország) normál (alapfok és haladó), 2.hét
Joe Alegado (Egyeült Államok)    mesterkurzus hétfőtől szombatig minden nap 9.00-11.00


Képességfejlesztés

Az oktató később kerül kijelölésre           Forrás: mtf.hu