A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

„Beszélő testek”
WORKSHOP: Bevezetés Jacques Lecoq technikájába


Jacques Lecoq (1921-1997) párizsi iskolájában egy fizikai színházi képzés-programot hozott létre. Mottója „minden mozgásban van”. Módszerének alapja, hogy fizikailag, mozgással jelenítjük meg a minket körülvevő világ/természet dinamikáját, majd erre építve már pusztán önmagunk, saját testünk által képesek leszünk „naggyá” válni, betölteni a színteret.


A workshopot tartja:
Domonkos Ágnes előadóművész és tréner. Pszichológusi végzettsége (ELTE) révén került közel a mozgáshoz és színházhoz, mint kifejező művészetekhez. Fizikai színházi tanulmányait Barcelonában (Escuela  De Mimo) kezdte,  Dániában (Performers House) folytatta, majd a Jacques Lecoq metodikájára épülő London International School of Performing Arts-ban szerzett posztgraduális diplomát kreatív színész és alkotóként. Mindezt vizuális- és térspecifikus színházi ismeretekkel egészítette ki a Moving Academy for Performing Arts (Amsterdam) diplomaprogramjának keretében.
Munkájának fókuszában az eleven test, fizikai kifejezés és a tér állnak, gyakran dolgozik rendhagyó terekben, emellett maszkos, illetve a groteszk és abszurd színházi műfajokban alkot leginkább. Alapító és alkotó/előadó tagja a londoni Relax Your Face társulatnak.
Workshopokat, kurzusokat tart Európa szerte (London, Kiev, Silkeborg, Belgrád, Budapest).

A workshop alatt megtanuljuk, hogyan lehet ezt az „óriás” állapotot  megalapozni, (mozgást, teret és csoportot egyaránt felhasználva, mígnem előkerülnek a szavak is.) Természeti elemeket, anyagokat, színeket, fényeket, szavakat és hangokat fedezünk fel a mozgás során, melyek különböző karakterek megalkotásához vezetnek.  Minden alkalommal a technikai / mozgás és térgyakorlatokat kreatív/improvizációs munkával zárjuk, mely során arra figyelünk, hogyan lehet színpadi formába önteni, közönségnek átadni a tanultakat.
A workshopot ajánlom minden alkotónak és alkotni vágyónak,  előképzettség nem szükséges
.”


Időpont: Október 18-21. 17.00-21.00

Helyszín: Szív-Kamara Stúdió Színház, Budapest szív utca

Részvételi díj:    - Elővételben: 10 000 Ft
A workshop napján: 12 000 Ft

További információ és jelentkezés: +36-20-3133123