A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Az Ismeretlen Kutatása Fesztivál
A Műhely Alapítvány és a MU Színház közös szervezésében

2011. május 3-5. 20.00 óra MU Színház

A Műhely Alapítvány 2006 óta szervezi Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhelyt, mellyel – egyedülálló módon – ad lehetőséget kutatásra, kísérletezésre alkotóknak, a lehető legkevesebb kötelezettség nélkül.

Az Ismeretlen Kutatása olyan alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat alkotó, koreográfus, táncos, és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben.
A pályázat útján meghívott művészek 2–2,5 hónapon át elmélyülten dolgozhatnak partnerükkel, partnereikkel egy választott témában anélkül, hogy kész produkciót kelljen létrehozniuk.

A program 6. évében elérkezettnek látjuk az időt, hogy egy rendhagyó fesztivál keretében összegezzük az elmúlt évek munkáit. A 3 napos fesztiválra olyan alkotókat hívunk vissza, akik az elkezdett munkájukat még nem összegezték egy kész előadás formájában, de felvetett témájukat szeretnék újraértelmezni, újragondolni.

Mindezek mellett, egy rövid montázs keretében látható lesz az összes, a programban részt vett alkotó munkája, valamint beszélgetéseket tervezünk, ahol az alkotók beszámolhatnak motivációikról, tapasztalataikról, élményeikről.

Művészeti kurátor: Michaela Hargitay
Művészeti tanácsadó: Gál Eszter

ismeretlenkut_feszt

Program:

2011. május 3. 20.00
Vadas Zsófia Tamara/G. Szabó Hunor: Kérem ne érjen a tárgyhoz!
Téri Gáspár / Samu Bence / Nagy Ágoston: Relációanalízis. SzabadLaboratóriumi Műveletek2
Anna Nowicka (PL/SLO) / Szenteleki Dóra: the truth is just a plain picture. said bob.

2011. május 4. 20.00
Rubik Ernő Zoltán / Maeva Lafitte (F): (mosoly)...(mosoly)
Marco Torrice (I) / Virág Márta: Me, Myself and I

Beszélgetés a programban az elmúlt 6 évben résztvevő alkotókkal

2011. május 5. 20.00
Biczók Anna / Fülöp László: a szeretsz vajon mi?
Haraszti-Zwiep Adrienn / Rácz Nóra: Sketch
Shimrit Golan (IL): Between us and you and me


A műsorváltozás jogát fenntartjuk.


RÉSZLETES PROGRAM

2011. május 3.

Vadas Zsófia Tamara –G. Szabó Hunor – Szabó Eszter:
Kérem ne érjen a tárgyhoz!

Nem tudom, hogy van e még értelme, de akkor mégiscsak, na kezdjük el.  Állok, álltam a kocsi előtt, vártam, balra a nagy világtó bevásárló hely, jobbra az elhagyott színház. Álltam, egyedül vártam.
Mennyi időm van még hátra?
Mennyi idő kell, hogy odaérjek?
Elég egy perc hogy befejezzem?
Kezdhetek? Vagy sose végzünk

Előadó: Vadas Zsófia Tamara
Zene: G. Szabó Hunor
Támogató: Új Előadóművészeti Alapítvány
Külön köszönet:
Angelus Iván, Tóth Márton Emil, Tünet Együttes, Peer Krisztián, Gál Eszter


Téri Gáspár/ Samu Bence / Nagy Ágoston: Relációanalízis. SzabadLaboratóriumi Műveletek2

30 perc színpadi mobil laboratórium, amiben egy emberből nyerünk ki adatokat, hogy aztán azt csináljunk az adatokkal, amit csak akarunk. Az adatokból a hűtlen kezelés során keletkező képi és hangi melléktermékeket használhatják fel a látogatók saját szórakoztatásukra.

A folyamat előkészítői és lebonyolítói:
Nagy Ágoston, Samu Bence, Téri Gáspár


Anna Nowicka (PL/SLO / Szenteleki Dóra):
the truth is just a plain picture. said bob. (before)

Let me entertain you.
This is the way, step inside.
It doesn't matter if you're black or white. 
Behind h(er)is eyes (s)he says, 'I still exist'.

A munka Anna Nowicka és Szenteleki Dóri együttműködésében született, akik újra felkeresték az „ismeretlen kutatásukat”. Ezt találták. Eddig.
Előadó: Anna Nowicka, Szenteleki Dóra


2011. május 4.

Rubik Ernő Zoltán/Maeva Lafitte (F):
(mosoly)…(mosoly)

találkozás mosolyog - felfüggesztett ülés - (mosoly) - Ön, mint szék? - Találkozás az ülés - (Nevetés) - Beszélj ülés - A két szék - Apropó székek - Tudom, hogy ez egy szék? - Barter szék, mosolygós - Ossza egy darab szék - Mosolyogni próbált székek - Párbeszéd székek - Dalok székek egy mosolyt mártással - Szék van - Kutatási szék - V. mosolyog, és C-vitamin


Marco Torrice (I)/Virág Márta: Me, Myself and I

Marco a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban (Performing Arts Research and Training Studios) eltöltött négy év alatt a poszt-modern táncban mélyült el, ideokinetikus és szomatikus módszereken keresztül ismerte meg a test működését. Jelenlegi kutatásában a "funkciótlanság" vagy "több funkciójúság" érdekli, és ezek által újfajta mozgásrendszerek kialakítása. Kutatásához olyan partnert keresett, aki az agykutatás területén szerzett ismereteivel tud segíteni mozgáskutatásban. Partnere Virág Márta, aki negyedéves pszichológushallgató itthon és Amszterdamban; neuropszichológiát és kognitív pszichológiát tanul.2011. május 5.

Fülöp László/Biczók Anna: szeretsz vajon mi?

Egyrészt belső állapotok megélése, kiengedése, testen át történő kifejezése; másrészt kommunikációs formák, sémák, minták keresése.
Ez a két irány a kutatásunk alapja.
Kívül és belül, érezni és megfogni - ahogy magunkban és egymás felé tapogatózunk. Mondhatni nyekergünk.

Alkotó előadók: Biczók Anna és Fülöp László
Alkotótársak: Hajnóczy Luca és Szili Kata
Támogató: Új Előadóművészeti Alapítvány


Shimrit Golan (IL): Between us and you and me

Egy pillanatra álljunk meg. Nézd a képet a mikroszkóp lencséje alatt. A kép egy absztrakt részlete, mely más értelmet ad az egésznek. Részletek. Pixelek ezrei idézik fel egy másik összetétel emlékeit – elválaszthatatlan, teljes

Nagy-nagy köszönet a projekt első verziójában résztvevő partnereknek, Haraszti Ginának, Korai Zsoltnak és a táncosoknak, Arany Virágnak és Varga Péternek a lelkesedésükért és odaadásukért, mellyel a kutatást segítették. Gál Eszternek az őszinte és mély odafigyelésért és szakmai tanácsaiért, valamint a Műhely Alapítványnak – Zsóka és Gergely – nélkülük az egész kevésbé lenne színes.

Koreográfia: Shimrit Golan
Előadók : Adi Weinberg , Eldad Ben Sasson , Shimrit Golan
Zene :  Stilluppsteypa , Bach , Redhooker


Haraszti-Zwiep Adrienn / Rácz Nóra: Sketch

A „SKETCH” című előadással Haraszti-Zwiep Adrienn táncos, koreográfus és Rácz Nóra grafikus közös munkája kerül bemutatásra. A két művész kutatómunkájának célja, hogy egyéni kifejezésmódjukkal, egymás művészetét inspirálva, a tánc és a rajz interakciójának lehetőségét teljes mértékben kiaknázza.

Szereplők:
Haraszti-Zwiep Adrienn – táncos, koreográfus
Rácz Nóra – grafikus
Támogatók:
Műhely Alapítvány, Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészeti Stúdió
Köszönet: Gaál Mariannak, Gál Eszternek, Réti AnnánakAz Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhelyben az elmúlt 6 évben részt vett művészek:
Anna Nowicka (PL/SLO), Arany Virág, Azúr Kinga, Rabóczky Judit, G. Szabó Hunor, Biczók Anna, Bordás Emil, Cuhorka  Emese, Dékány Edit, Ernst Süss [A/H], Fuchs Péter, Fülöp László, Garai Júlia, Gold Attila, Gold Bea, Gregory Holt [US], G. Szabó Hunor, Hadi Julia, Hajnóczy Luca, Haraszti Adrienn, Haraszti Gina, Hód Adrienn, Jakub Truszkowski [PL/B], Jenei Gabriella, Juhász András, Korai Zsolt, Kövesdi László, Latorczai Balázs, Lipka Péter, Maeva Lafitte (F), Marco Torrice (I), Mázsa Péter, Mizsei Zoltán, Murányi Zsófia, Nagy Ágoston, Nagy Csilla, Nagy Zoltán, Oborni Katalin, Oravecz Péter, Pap Gábor, Rabóczky Judit, Rózsavölgyi Zsuzsa, Rubik Ernő, Samu Bence, Sarkadi Nagy Balázs, Shimrit Golan[IL], Sőrés Zsolt, Szenteleki Dóra, Szili Kata, Tabbouch Linda, Taskovits Éva, Terebessy Tóbiás, Téri Gáspár, Vadas Zsófia Tamara, Varga Péter, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre, Zambrzyczki Ádám

Információ/Information:
Műhely Alapítvány
www.wsf.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
456-2052