A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A tanfolyam során különböző forrásokból (Limon technika, jóga, balett, kontakt tánc, release technika, improvizáció, stb.) származó gyakorlatokon keresztül ismerkedünk a mozgás törvényszerűségeivel. Megtanulunk jobban odafigyelni testünkre, tudatosabbá válunk a tánc alapelveinek – súlyhasználat, lendület, áramlás, irányok, tér, ritmus, koordináció, stb. – működését illetően, felfedezzük testünk veleszületett intelligenciáját, és megtapasztaljuk korábban esetleg nem is ismert képességeinket. A tanfolyam során olykor szokatlan eszközöket (pl. botokat) is használunk, amelyek elősegítik az adott mozdulat könnyebb elsajátítását. A tréning végső fokon önismerethez, kulturált mozgáshoz és elmélyültebb testtudathoz segít bennünket. Célja a test és elme összhangba hozása, és energikus, mégis ellazult, nyitott állapotba való juttatása.

A bemelegítést követően az órák második részében koreográfiáimból vett részleteket tanulunk, amelyek lehetőséget nyújtanak táncolás közben alkalmazni az addig tanultakat és bepillantást kínálnak a színpadi kortárs tánc vegykonyhájába.

A tanfolyamra várjuk azok jelentkezését is, akik esetleg szeretnének a Berger Gyula által irányított ZÉRÓ BALETT munkájába bekapcsolódni. A társulat régebbi és újabb darabjaihoz keres táncosokat. A részletekről emailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,  vagy telefonon: 06 70 5016 802, lehet érdeklődni.

A tanfolyam szerkezete és szemléletmódja lehetővé teszi tapasztaltabbak és kevésbé tapasztaltak részvételét is.

GYERTEK BÁTRAN, NEM KELL VILÁGKLASSZISNAK LENNETEK, CSAK FIGYELMESNEK ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰNEK!


Időpont: 2011. július 25-29, naponta 18:00-20:00.
Tanfolyam díja: 1 alkalom: 1.600 Ft.   Bérlet (5 alkalom): 6.400 Ft.Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom u. 41.


Előzetes jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tanfolyamvezető: Berger Gyula 1984-től 1992-ig vezette saját modern tánctársulatát a Berger Táncegyüttes-t Budapesten. Ezt követően négy évig az arnhemi Európai Táncművészet Fejlesztési Központban (EDDC) tanult különböző kortárs tánc technikákat és kompozíciót. Hazatérése óta független alkotóként darabokat készít új társulatával, a ZÉRÓ BALETT-tel és tanfolyamokat vezet.