A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
Kurzusok, performanszok, és előadások a PR-Evolution Dance Company nyári programjában. Június 24.-én, a Múzeumok éjszakájával indul a nyár, a Deák téren háromszor is láthatóak lesznek az improvizációkból álló rövid performanszok. Másnap, június 25.-én Balatonfüreden Hámor József Der Blumen Garten című előadását nézhetik meg, mely a női jellem útvesztőit próbálja feltérképezni, sok humorral és iróniával. Július közepétől indul az igazán intenzív nyár,  Hucker Kata, Nemes Zsófia, és Mészáros Máté kurzusain várjuk szeretettel a mozgásra vágyókat.

intenzivprnyar2
Fotó: Hajdú András

Földalatizz! a Múzeumok éjszakáján
Idén is látható a társulat a Múzeumok éjszakája programsorozat keretében, ezúttal a Deák Ferenc téri metrómegállóban, a Merlin Színház és a Budapesti Kulturális Klaszter szervezésében. Kortárs tánc váratlan helyen, és időben. Meghökkenteni, megállítani, elgondolkodtatni.  Zsúfolt tereken, megállókban, improvizációs technikát használva lépnek fel a táncosok "alkalmi színpadukon".

Táncművészek: Baranyai Erika, Hucker Kata, Nemes Zsófia, Varga Kinga, Csepi Ádám, Frigy Ádám, Jellinek György (Magyar Nemzeti Balett művésze), Zsíros Gábor
Koncepció: Nemes Zsófia
Időpont: 2011. június 24. 18.30, 20.00, 21.00
Helyszín: Milleneumi Kisvasút Deák Ferenc téri megállója

Der Blumen Garten Balatonfüreden
Hámor József humorban bővelkedő koreográfiája június 25.-én lesz látható a Balatoni Hal- és Borünnepen.

Nemes Zsófia kortárs tánc kurzusa a Mozdulatművészeti Stúdióban
Időpont: 2011. június 27-június 30. 19.30-21.30
Helyszín: Mozdulatművészeti Stúdió

Hucker Kata, Nemes Zsófia és Mészáros Máté kurzus
Intenzív nyári kurzusok egy héten keresztül, a PR-Evolution Dance Company szervezésében.

Hucker Kata: Klasszikus balett
Az óra tartalmaz rúd és középgyakorlatokat, ugrást és kombinációkat, valamint erősítést és nyújtást. Izület, testtudat és állóképesség fejlesztés. Minden korosztálynak, újrakezdő és középhaladó szinten.

Hucker Kata a Pécsi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után olyan társulatokkal dolgozott együtt, mint a Pécsi Balett, Budapest Táncszínház, Magyar Balett Színház, Magyar Állami Operaház-Magyar Nemzeti Balett, vagy a Torres Balett Limited. Jelenleg szabadúszó táncművész.

Nemes Zsófia: Kortárs tánc
Lazább földtechnikával indul az óra, erősítéssel, nyújtással keverve. Utána egy Cunningham, Limón alapú technikai tréning következik, ami főleg a testtudat, koordináció, központ fejlesztésén dolgozik. Levezetésként egy technikás kombináció, és a főszerep a táncé.
Alapfokú tánctudás ajánlott a részvételhez.

Nemes Zsófia kezdetben ritmikus sportgimnasztikázott, később pedig megalapítja a Vígszínház házi színpadán működő Figurák Táncszínházat. Dolgozik a Szegedi Kortárs Balettal, később a PR-Evolution Dance Company-val, ahol Kun Attila távozása után a társulat vezetője, koreográfusa. Olyan világhírű mesterektől tanult, mint Leo Mujic, Joe Alegado, Frey Faust, Roberto Galvan, Nicole Caccivio, Corinne Lanselle, Raza Hammadi, vagy Matt Mattox.

Mészáros Máté: Fizikai tánc
A workshop folyamán a különböző stílusokat végigjárva, a floorwork-re, és az Ultima Vez repertoárján lévő darabokra épülő partneringre fektetjük a hangsúlyt. A test minden mozdulatban, és minden stílusban ugyanaz, és ez az adaptációs képesség mindenkiben benne van. Az órák alatt feltérképezzük a személyiségünk megőrzésének fontosságát, a rugalmasság, és átalakulás képességének megtartásával párhuzamosan. Önmagunkban megbízni, és másokra hagyatkozni, szoros kapcsolatban állnak egymással, ezért fontos részét képzik a workshopnak ennek a képességeknek a fejlesztését segítő gyakorlatok.
Részvételhez előképzettség szükséges!

Mészáros Máté a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után,a Szegedi Kortárs Balett tagja lett,majd külföldre ment,ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin,Wim Vandekeybus,Sharon Eyal,Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. Jelenleg az Ultima Vez társulat tagja.

Kurzus ideje:
Mészáros Máté: július 16-17. 10-15h
Hucker Kata: július 18-22. 17.00-18.30
Nemes Zsófia: július 18-22. 18.30-20.00

Helyszín:
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Kurzus díja:
Mészáros Máté: 8000Ft
Hucker Kata: 6000Ft
Nemes Zsófia: 6000Ft

Július 8-ig elővételi kedvezmény!
Részletek és bővebb információ: www.pr-evolution.hu