A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 


Bakó Gábor

 

Pályafutását 1983-ban Jeszenszky Endre tanítványaként kezdte. Tánctechnikai tudása foleg klasszikus és jazz balett alapokra épül.

 

1986-ban jeles szóló táncosként vált közismertté a Rock Színház tagjaként, ahol 1996-ig olyan klasszikus musicalek felújításában vett részt táncosként és koreográfusként, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Nyomorultak, Légy jó mindhalálig, Macskák, Sztárcsinálók, Miss Saigon, Dorian Gray.

 

1990-1992 között a Magyar Állami Operaház tagja volt, majd 1993-tól több éven keresztül a Debreceni Csokonai Színházban balett igazgatói pozíciót töltött be. Jelenleg a Győri Nemzeti Színház vezető koreográfusa.

 

1990 óta számos tánceloadás, valamint zenés színházi produkció sikeréhez járult hozzá, mint tehetséges táncos és szakképzett koreográfus.

 

Kiemelkedő munkái önálló koreográfusként:
Liszt Ferenc úr boldogságos pokoljárása
Ankonai szerelmesek - Radnóti Színház
Légy jó mindhalálig-Rock Színház
I love Budapest - Merlin Színház
Arany János balladái - Merlin Színház
Régi nyár - Győri Nemzeti Színház
Grease - Győi Nemzeti Színház és Zalaegerszegi Nemzeti Színház
Hotel Menthol - Operett Színház
Doktor úr - Kecskeméti Katona József Színház
West Side Story - Győri Nemzeti Színház

 

1999 márciusában mutatták be a Győri Nemzeti Színházban a Hello, Dolly című musicalt, melynek ígéretes premierjéhez koreográfusként járult hozzá.

 

A nagy volumenű előadások koreografálása mellett kisebb táncbemutatók összeállításával, és szórakoztató tv műsorok látványos táncos elemei kidolgozásával is foglalkozik: 1996 nyarán az Álomuzok éjszakai tv műsor, késobb a volt Friderikusz show, és jelenleg a Showbálvány táncos-koreográfusa. A Djabe zenekar állandó koreográfusa és 1995 óta a Gramy Reklámügynökség munkatársa is egyben.

 

Jellemző, hogy egyéni koreográfiáiban Ő maga táncosként is fellép, rendszerint lehengerelve a közönséget iskolázott, tökéletes mozdulataival. Talán ez a fő oka, hogy már tizenkét éve táncolni vágyó fiatalok özönlenek az általa tartott jazz táncórákra. Az Aranytíz Ifjúsági Centrumban és az Oktogon Tánc Stúdióban tanítja növendékeit. 1990 óta a Magyar Színmuvészeti Főiskola tánctanára és a Kertész utcai Művészeti Általános Iskolában is oktat gyerekeket.

 

Megnyerő egyéni stílusa, kitartása és magas szintű tudása követendő példa legtöbb tanítványa számára.

 

 

Bakó Gábor tanít az Aranytízben.