A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


 

Név: Ecsedy Áron
Született: Budapest, 1976. június 21.
Levélcím: 1161 Budapest Mária u. 78.
E-mail: aron @ milonga.hu
Tel. (mobil): +36 20 329 6699
Fax: +36 1 405 5280

 

1993-ban kezdett el latin-amerikai és standard társastáncokat tanulni, majd versenyezni. Eredményei között van országos és regionális bajnoki cím és egy sor dobogós helyezés különböző országos versenyeken. Ebben a műfajban a versenyzést 2001-ben hagyta abba.

 

1995-től a versenytánc kiegészítése képpen jazzbalettet, jazztáncot, klasszikus balettet és modern technikákat (Graham, Limón technika valamint kontakttánc) tanult.

 

1999-től foglalkozik autentikus (argentin) tangóval.

 

2000-ben táncolt a "La casa del amor" c. film nyomán készült 90 perces "Dona Lucrezia háza" c. tangó-táncszínházi darabban, amely a Fonó Kultúrházban került bemutatásra.

 

Táncolt a Földi Béla vezette Budapest Táncszínházzal közösen készített előadásban, amely Horvátországban került bemutatásra.

 

2002-ben részt vett "Az Évszakok Buenos Airesben" c. táncdarab elkészítésében - az elő zenés előadás tangó és kortárs elemeket ötvöz. A darab fél évig volt a Magyar Nemzeti Táncszínház műsorán, majd 2004-ben újra műsorra került.

 

2002-ben döntős helyezést ért el a Dunaújvárosban rendezett Argentin Tangó Világkupán. (IDO - MDSSZ)

 

2004/5-ben részt vett a Tango Expressz című új Argentin Tangó Táncszínház produkció elkészítésében, amely a tangó, kortárs tánc és más színpadi műfajok még nagyobb mértékű integrációjával kísérletezik és a Magyar Nemzeti Táncszínházban került bemutatásra - teltház előtt - 2005 januárjában.

 

Az említett darabokban együtt dolgozott Budai László táncos/koreográfussal, valamint olyan művészekkel, mint Bánhidi Petra, Kulik Johanna, Joszip Bartulovics, Vámos Veronika és Dudás Tibor.

 

Alapítója és fenntartója a Milonga.hu weboldalnak, illetve a magyar tangós levelezőlistának, amelynek mintegy 200 regisztrált tagja van.

 

Hobbiból az argentin tangó és más társastáncok történelmével is foglalkozik.

 

Jelenleg modern társastánc-pedagógus szakon tanul a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

 

1996 óta az Oktatási Minisztérium koordinátora és szakértője európai oktatáspolitika/oktatásigazgatás témában.

 

2001-től oktat tangót és társastáncot .