A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
david_kristof

Kristóf Dávid

Önéletrajz

1986. november 03-án születtem Tatabányán. Általános iskola alsó tagozatában tagja voltam az oroszlányi amatőr balett-iskolának. Innen indultak tanulmányaim, melyet a Magyar Táncművészeti főiskolán folytattam professzionális oktatás keretében.

Tapasztalatok
MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA, 1997-2007:

A Magyar Táncművészeti Főiskolán töltött évek alatt szerencsém volt az alábbi mesterekkel dolgozni:
Fodor Gyula, Gaál Jenő, Solti Csaba, Molnár Márta, Szakály György, Szigeti Oktávia, Oláh Csilla, Csillag Pál, Solymosi Zoltán, valamint a főiskola akkori majdnem összes mesterével és a meghívott mesterekkel.
A klasszikus balett mellett tanultam néptáncot, történelmi társastáncot, art-jazzt és külföldi kurzusokon szerencsém volt még megismerkedni a Horton-technika és a barokk tánc alapjaival is. A főiskolai háziversenyen 2-szer vettem részt, ahol először középdöntős majd döntős lettem. A versenynek köszönhetően kaptam lehetőséget részt venni 2004-ben Alicia Alonso kurzusán Spanyolországban, majd 2005-ben Wolfseggbe, Ausztriába küldtek.

PÉCSI BALETT 2006-2010:

Első és eddigi szerződésemet 2006/2007-es évadban kaptam meg a Pécsi Nemzeti Színházban. A 2009/2010-es évad végéig tagja voltam a Pécsi Balett társulatának. 2010 nyarától szabadúszó táncművészként dolgozom tovább, azonban a szakmai kapcsolatot továbbra is megtartva a Pécsi Balettel.
AKIKKEL DOLGOZTAM:
Cameron McMillan, Leo Mujic, Nemes Zsófi, Venekei Mariann,  Zachár Lóránd, Raza Hammadi, Földi Béla,  Jurányi Patrik, Julian Moss, Suzanna Leinonnen

SZEREPEIM:
Nemes Zsófi: Meztelen vacsora (Improvizásiós est a Művész Moziban)
Leo Mujic: Change Back - főszerep
Vincze Balázs: Giselle - Albert herceg egyik barátja
Raza Hammadi: Sakk-Matt,
Zachár Lóránd: Elérhetetlen területek,
Herczog István: Carmina Burana,
Jurányi Patrik: Notre-Dame-i toronyőr - kartáncos
Jurányi Parik: Bahnhof - Csöves, (második szereposztás)
Európai Táncgaléria (Raza Hammadi: Para Bango, Julian Moss: Állhatatlan),
Vincze Balázs: Spartacus 2076 - Spartacus, városlakó
Vincze Balázs: Bonnie és Clyde - Nyomozó,