A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Sándor Éva

 

Sándor Éva vagyok, 1978-ban születtem Budapesten.
Szüleim négy évesen vittek el egy amatőr balettiskolába, ahol akkori tánctanárnőmnek, Szilágyiné Katona Olgának köszönhettem, hogy elindultam a táncművészet rögös, ámde gyönyörű útján. 1989-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskola balett-tagozatára, ahol először Stimácz Gabriella, majd Sebestény Katalin voltak a mestereim.
A klasszikus balett mellett tanultam még néptáncot, történelmi társastáncot, emelést, akrobatikát és gimnasztikát is. Az iskola lehetőséget nyújtott különféle színpadi szereplésekre balettdarabokban és operabetétekben.
Szerepeltem többek között a Diótörőben a Jancsi és Juliska című meseoperában, a Bánk Bánban, Carmenben és a Chopenianában. A Magyar Táncművészeti Főiskolát 1998 - ban végeztem el. Az Operaházban színpadra vitt vizsgakoncertünkön a Bajadér című balett három árnyának egyikeként léptem színpadra. Egy évre rá pedíg megkaptam a táncművészi diplomámat. Jelenleg Budapesti Operettszínház táncosa vagyok ahol igen színes palettájú táncstílusokat sajátíthatok el, a musicelektől kezdve az operett műfajáig pl.: Helló Dolly, Cigánybáró, Csárdáskirálynő, Egy bolond százat csinál. Többször voltam külföldön szintén az operett jóvoltából. Münchenben két alkalommal egy gálaműsort mutattunk be, egyszer pedíg a Cigánybáróval léptünk föl. Düsseldorfban meg a Csárdáskirálynőt adtuk elő. A klasszikus balett mellett mindig nagyon érdekelt a modern is és annak érdekében, hogy ebbe a stílusba is betekintést nyerjek, fölkerestem Bozsik Yvettet a magyar kortárs tánc egyik legjelentősebb egyéniségét aki lehetőséget adott a János Vitéz című darabjában való szereplésre. A harmadik és egyben legfontosabb jelenlegi munkám Lisztóczky Hajnalkával készített modern darabunk amely a Sziget-Vízió címet viseli. Ez a rövid mű igénybe veszi mind a technikai tudásunkat, mind a lelki és érzelmi kreativitásunkat. A jövőben szeretnék még inkább kibontakozni mint táncművész, később mint balettmester. Keresem a színpadi kihívásokat és hiszem, hogy megtalálom majd a tökéletes egyensúlyt és harmóniát sugárzó kapcsolatot a nézők és színpadi megjelenéseim között.