A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
palinkas_f

Pálinkás Fruzsina

Születési dátum: 1988. 11.15.
Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fruzsina korai gyemekkora óta táncol  és 15 éves korától kezdve dolgozik különböző társulatokkal. Többek között fellépett az Állami Operaház és a Nemzeti Táncszínház színpadán is Magyarországon.
Tanulmányait külföldön folytatja: először Franciaországban, ahol a tánctechnika fejlesztése mellett megkezdi koreográfiai tanulmányait is. Ezután Angliában szerez kitűnő diplomát a London Contemporary Dance School-ban.
Londoni tanulmányainak ideje alatt számos koreográfiát készít, melyek a Robin Howard Dance Theatre-ben kerülnek bemutatásra.
2009-ben egy félévet tölt New York-ban a Purchase College tánc konzervatóriumában, ahol balett és kortárs technikát tanul, valamint  koreográfiai kompozíciót Rosalind Newman irányításával. Ez idő alatt szintén részt vesz a Reverb Choreographic Project-ben, melynek keretében fellép Manhattan központjában a Manhattan Movement and Arts Center színpadán.
2010-ben meghívást kap egy site-specific darab elkészítésére a Women for Women International szervezetnek, melyet a Haunch of Venison Galériában mutatnak be Londonban.
2011-től szabadúszó művészként dolgozik. Táncosként részt vett különböző projectekben és saját kortárs táncóráit vezetette egy művészeti stúdióban London belvárosában.
2012-től a Xaris Finland társulat vendég tagja Helsinkiben.

Fruzsina a tánc mellett más művészeti ágak kipróbálásával is kísérletezik. Saját készítésű ékszereit például egy londoni design butik is árulja.