A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A táncművész, koreográfus és jelmeztervező 1974-ben született Tatán. 1994-ben szerzett diplomát a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ahol Kékesi Mária és Dózsa Imre tanítványa volt. Ugyanebben az évben Keresztes Mária díjjal tüntették ki mint a legtehetségesebb balerinát. 1994-ben lett a Magyar Nemzeti Balett tagja. 1996-ban elnyerte a Fülöp Viktor ösztöndíjat. Különböző ösztöndíjakkal eljutott Észak-Karolinába, Szentpétervárra és Ausztriába. 2000-ben a Magyar Nemzeti Kulturális Alap Támogatásával Washingtonban, a Kirov Akadémián folytatta tanulmányait.

 

2003-ban a neves Lipcsei Operaházhoz szerződött, ahol Uwe Scholz darabjaiban táncolt. Az elmúlt évek során szerepelt Rómában, Jeruzsálemben, Mexikóban, Bécsben, Spanyolországban, a Kanári-szigeteken. Főbb szerepei voltak: Diótörő (Cukortündér), Csipkerózsika (Aurora, Orgonatündér), Hattyúk tava (Odette-Odilia), Rómeó és Júlia. Koreográfiát készített számára Richard Adama (USA), Kun Attila, Lukács András, James D'Silva (UK), Paul Chalmer (Kanada) és Renato Paroni (Brasil).

 

2004-ben a Duna Televízió felvételt készített a Chopin, Mendelssohn, Debussy, Liszt és Beethoven zenéjére készített koreográfiájáról. A Hartung Sándor festőművész által rendezett Igézet című filmben Bubik István és Huszárik Kata partnereként közreműködött. Vásáry Tamással egy új, közös produkción dolgozik, ami a tervek szerint DVD-n fog megjelenni. A zongoraművésszel készített közös produkciót nemzetközi fesztiválokon mutatták be nagy sikerrel.

 

Assay Péter rendezében, Karácsony Sándor operatőrrel közösen 2006 márciusábn portréműsor készült "Válaszd a tudást! - Mozdulatok" címmel.

 

2006. szeptember 24-én a londoni Shaw Színházban elnyerte a Miss Herbal Princess of UK címet, mellyel egy shanghai luxus út jár.

 

TANULMÁNYOK

 

1985-1994 Magyar Táncművészeti Főiskola

 

BALETTMESTEREK

 

Kékesi Mária
Dózsa Imra
Kun Zsuzsa
Richard Adama (USA)
Mark Silver (UK)

 

EREDMÉNYEK

2002 Prágai Nemzetközi Verseny - 4. helyezet

1997 Legjobb Táncos - Magyarország

1994 Keresztes Mária díj - Magyarország

1994 Leszerződik a Magyar Nemzeti Baletthez

1992 1. helyezés a Magyar Táncművészeti Főiskola balettversenyén

 

ÖSZTÖNDÍJAK

2000 A Magyar Nemzetközi Kulturális Alap ösztöndíja
Kirov Akadémia (Washington, USA),

1999 Fülöp Viktor ösztöndíj (Magyarország)

1998 Wolfsegg am Hausruck (Ausztria)

1997 Wolfsegg am Hausruck (Ausztria)

1993 North Carolina School of the Arts (USA)

1990 Vaganova Intézet (Szentpétervár, Oroszország)