A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2022. február 11-12. , 20:00 óra, Trafó KMH

A brémai Unusal Symptoms és Hód Adrienn első közös munkája a Trafóban is látható Coexist volt, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy 2020-ban meghívást kaptak a Tanzplattform Deutschland-ra. Ennek is köszönhető, hogy az Unusual Symptoms, a Theater Bremen rezidens tánctársulata és Hód Adrienn ismét új közös munkába kezdtek.

Harmonia című előadásuk felfedezésre invitál: az emberi testet és annak jelentéseit vizsgálja a táncban és a társadalomban. Absztrakt struktúrában kérdőjelezik meg a klasszikus tánc hierarchiáit, ugyanakkor az úttörőnek tartott kortárstánc formáit és narratíváit is játékosan bemozgatják. A fogyatékkal vagy anélkül élő táncosok, zavarmentes nézői figyelmet kérve, megkísérlik újrarendezni a testről, és a köré épült rendszerekről alkotott elképzeléseinket. Céljuk, az emberi fizikum sokszínűségének közös felfedezése és a bevett táncformákra való önironikus reflexió mellett, tekintetünk átigazítása.

harmonia1
Fotó: Jörg Landsberg

Hód Adrienn / Hodworks – Unusual Symptoms / Theater Bremen (DE):  HARMONIA

Előadók: Yanel Barbeito, Aaron Samuel Davis, Florent Devlesaver, Gabrio Gabrielli, Carolin Hartmann, Paulina Porwollik, Leisa Prowd, Tamara Rettenmund, Nora Ronge, Andor Rusu, Young-Won Song
Koreográfia: Hód Adrienn
Társalkotó: Molnár Csaba
Zene: Gryllus Ábris
Színpad- és jelmezterv: Anna Lena Grote
Fénytervezés: Christian Kemmetmüller
Dramaturgia: Gregor Runge
Dramaturgiai tanácsadó: Szabó-Székely Ármin
Produkciós vezető: Alexandra Morales
Színpad- és jelmeztervező asszisztens: Naomi Darleen Schade
Színpadmester: Lena Maire

A Theater Bremen produkciója, a Trafó Kortárs Művészetek Háza és az OFF Alapítvány koprodukciójában. A kultúráért és a médiáért felelős szövetségi kormánybiztos által finanszírozott NATIONALES PERFORMANCE NETZ (Táncművészeti Koprodukciós Alap) és a Goethe Intézet Magyarország támogatásával.

forrás: trafo.hu