A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


BEMUTATÓ:  2024. május 7. 19:00 óra, Nemzeti Táncszínház  
A Budapest Táncfesztivál keretében

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja. A tökéletes utópiából lassacskán kirajzolódnak azok az elemek, amelyek rámutatnak az eszményi világ mögött megbúvó anti-utópikus jellemzőkre.

Egy irreális világban mennyire van helye a megélt érzelmeknek? Tesszük fel a kérdést, és talán a válasz mögött meghúzódó félelem mondatja ki velünk az igazságot: Rejtsd el a valóságot, hogy uniformizálhasd az elvárásokhoz az emócióidat.

Új darabunkban egy furcsa atmoszférával átszőtt érzelemóceánt szeretnénk megteremteni az álmok, az utópia és szürrealitás, valamint a valóság határán egyensúlyozva, ahol a tökéletesség álcáját szépen lassan lemossa a valóság, melyben az ember el tud kezdeni végre élni.

emlekek

Inversedance - Fodor Zoltán Társulat:  Az emlékek őre

Koreográfia: Fodor Zoltán és az Inversedance Társulat
Zene: Gergely Atilla
Látvány és fényterv: Fodor Zoltán
Díszletterv: Rákay Tamás
Jelmezterv: Veréb Sára Diána
Video: Dinea László
Dramaturgia: Juhász Károly
Technikai munkatárs: Petróczy Attila

Előadják az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei

Létrejött Balatonföldvár Város Önkormányzata, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával.