A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
A hagyományteremtő szándékkal első alkalommal 1998-ban megrendezett I. Magyar Táncfesztivált követően kétévente nagy sikerrel szervezte meg a Nemzeti Táncszínház Kht., a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Győri Balett a rendezvényeket Győr városában.
A VII. Magyar Táncfesztivált a Győri Balett egyedüli szervezésben, a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, Győr város támogatásával valósítja meg.

gyorifesztival7nagy


Kedves Közönség! Kedves Táncos Barátaim!

Jólesik a közhelyet kimondanom: ha nyár, akkor Győr, ha Győr, akkor tánc, ha tánc, akkor miénk a város.
Most, a VII. Magyar Táncfesztivál hivatalos megnyitója előtt a mindannyiunk által tisztelt legendás magyar táncművész, Harangozó Gyula szavai jutnak eszembe. Amikor 2000-ben másod ízben rendeztük meg ezt a táncos seregszemlét, azt mondta, hogy jó úton járunk a hagyománnyá válás felé. De azt is hozzáfűzte, nehogy úgy váljon hagyománnyá ez a nagyszerű kezdeményezés, hogy kötelező nyűggé váljon!
Nos, örömmel üzenhetjük neki, megfogadtuk és betartottuk minden szavát, intelmét.

Nehéz szavakba öntenem, milyen boldogságot jelent nekünk szervezőknek, amikor már nem csak a magyar táncélet legrangosabb együttesei kopogtatnak nálunk, hanem szerte Európából is várhatunk vendégeket. Az idén például bécsi és pozsonyi művész barátaink legjobb produkcióiba nyerhetünk bepillantást.

Úgy érezzük, húsz év után végre a tánc is elfoglalhatta méltó helyét mindennapi kultúránk széles palettáján. És ehhez a mi városunk, a mi fesztiválunk is hozzátett valamit.
Az idén, ha lehet, még szélesebbre tártuk kapuinkat. A klasszikus balett mellett természetesen a kortárs-, modern tánc képviselői is jelen lesznek, csakúgy, mint a néptánc, vagy a kísérletező együttesek. Hivatásosok és amatőrök. A több mint húsz színházi produkció mellett számtalan szabadtéri táncos műsort is ígérhetünk. Például olyan happeningeket, performance-okat, ahol Önök nézők is tevékeny résztvevői lehetnek az eseményeknek!

Szeretettel várjuk Önöket a VII. Magyar Táncfesztivál valamennyi programján! Táncra föl, Barátaim!

KISS JÁNOS
a Győri Balett igazgatója


További információk: www.magyartancfesztival.hu