A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
2010. augusztus 25. és 28. között Düsseldorfban rendezik meg Európa legjelentősebb táncszakmai seregszemléjét, az NRW Nemzetközi Táncvásárt. A Nemzeti Táncszínház - csakúgy mint 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban - idén is szeretné kihasználni az alkalmat, hogy a magyar táncművészetet nemzetközi téren is népszerűsítse ezen a komoly szakmai biennálén.

A táncvásár, amellett, hogy vásárterén kitűnő lehetőséget biztosít a személyes kapcsolatteremtésre, gazdag előadás és "showcase" kínálatával hozzájárul, hogy szakmailag is megfelelőképpen lehessen értékelni a hazai produkciókat, illetve remek figyelemfelkeltő lehetőség is a magyar együtteseknek. A vásár szervezői fontosnak tartják, hogy a tánc ne csak mint árucikk, hanem mint művészet illetve mint lehetséges életpálya is megjelenjen a vásáron. A táncos filmek vetítése és fotókiállítások mellett nemzetközi szakmai beszélgetések sora egészíti ki a programot.

Mivel a Nemzeti Táncszínház kitűnő kapcsolatokat ápol a vásár szervezőivel és standdal is jelen van a vásáron,  módjába volt együtteseket ajánlani a fesztivál programjába. A Táncvásár művészeti vezetői Réti Anna Inside Out (Lélek pulóver nélkül) illetve
a Frenák Pál Társulat: Twins (Ikrek) című koreográfiáját válogatták be a programba. Az idén a Nemzeti Táncszínházon kívül kiállítóként jelen lesz a vásáron az Orkesztika Alapítvány - Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Pro Progressione Alapítvány valamint látogatóként számos hazai szakember, koreográfus is.

tanzmesse1

Az NRW Nemzetközi Táncvásár egy kétévente megrendezésre kerülő vásár és fesztivál, egy kommunikációs és hálózatépítő platform a kortárs tánc területén tevékenykedőknek. A Táncvásáron nemzetközi táncegyüttesek és művészek mutatják be munkáikat élőben a vásár különböző helyszínein valamint lehetőség nyílik a koreográfusok, táncosok, ügynökségek, kulturális intézmények és befogadó helyek számára a közvetlen és kötetlen ismerkedésére. A Táncvásár az NRW (Észek-Rajna Vesztfália) Landesbüro Tanz projektje, központja Kölnben található. A vásár hivatalos honlapja: www.tanzmesse-nrw.com

Előadások:

Réti Anna: Inside out
2010. augusztus 26. 16.00 Fabrik Heeder, KrefeldFrenák Pál Társulat: Twins
2010. augusztus 26. 19.30 Düsseldorfer Schauspielhaus, Kleines Haus