A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
A PR-Evolution Dance Company Blue Man című új előadásával kapott meghívást az Esztergomi Nyári Játékokra, valamint az Ördögkatlan Fesztiválra Nagyharsányba. Az idén Pécsett rendezett Fringe Fesztiválon is sikeres előadást, két egymást követő napon lehet majd megtekinteni augusztusban.

Aki pedig nemcsak nézni szeretné a táncot, hanem a nagy nyári melegben egy kis mozgásra is vágyik, csatlakozhat Nemes Zsófia vagy Baranyai Balázs kurzusához a Mozdulatművészeti Stúdióban és a Közép-Európa Táncszínházban.  Kortárs táncok földtechnikával bevezetve, Limónnal kifárasztva, technikás tánccal levezetve.


viziokprevo
Fotó: Szent-Iványi Réka

Víziók 2010

A Millenáris Park Action részeként újraértelmezve a tereket, a kifordult világ, új lehetőségek, állandó nehézségek témáját körbejárva mutatja be legújabb performanszát a társulat.

Színpad, fény, előadás vagy performansz, már egyik sem olyan mint régen volt. A darab köztünk játszódik, szemtől szembe szólít meg. A korlátok megszűntek, így nincs más feladatunk mint sodródni az eseményekkel, az utolsó percig kiélvezni őket.
Ha minden változik, új utak, lehetőségek nyílnak meg előttünk, miért esünk mégis mindig ugyanabba a hibába? Ami egyszer működik, örömöt ad, új kihívásokkal szembesít, miért zárjuk be és lehetetlenítjuk el, mielőtt igazán önmagára találhatna.

Koncepció: Nemes Zsófia
Táncművészek: Baranyai Balázs, Jellinek György, Kovács Dóra, Nemes Zsófia, Sasvári Kolos, Sebestyén Tímea, Tonhaizer Tünde, Zsíros Gábor
Támogatók: OKM, Művész Mozi, SÍN Kulturális Központ


Időpontok:
Blue Man, augusztus 7. 20.30, Esztergomi Összművészeti Fesztivál, Széchenyi tér
Blue Man, augusztus 8. 19.15, Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány
Nemes Zsófia kurzusa: augusztus 2-5., 19.30-21.30, Mozdulatművészeti Stúdió
Baranyai Balázs kurzusa: augusztus 9-14., 11.45-14.15, Közép-Európa Táncszínház
Millenáris Park Action, Víziók 2010, augusztus 18. 19.00, Millenáris Park