A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2010. augusztus 11-15. 22.00 óra Sziget - Nagy Utcaszínház

„A hajó a városod utcáin úszik. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidék felfedezésére indul. Ahol a hajó megáll, a város feléled és átformálódik: kertek válnak át paradicsomi öböllé, egy tér csodálatos korallzátonnyá, és talán még egy kincses szigetté…” A Sziget idei utcaszínház- szenzációja, a Malabar társulat csodákat művel, s repíti a szigetlakókat a humor és az álmok világába augusztus 11-16-között, minden nap, este 10 órától.

malabarsziget

A dél- franciaországi utcaszínház és cirkusz-művészet nagykövetei, a Malabar társulat 1981-es alakulása óta a világ 43 országának 1153 városában tartott lenyűgöző előadásokat, s most végre itthon is szemtanúi lehetünk e csodának. A nemzetközi artistákból álló együttes egyrészt a Le Voyage des Aquarêves című előadással érkezik Budapestre. Minden este 22 órától egy 16 méteres holdfényszínű hajó sodródik a Szigeten. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidékek felfedezésére indul. A misztikus atmoszférában úszó „vízi álmodozók” humorral és költőiességgel keltik életre a csodákat. Majd a hajó lehorgonyoz s a finálé gólyalábasokat, kaszkadőröket, akrobatákat, zsonglőröket, pirotechnikusokat szerepeltető, álomszerű képpel zárul. A végén a játéktér megtelik habbal és a közönség is részévé válik a záróképnek... A parádé minden este 10-kor indul. Finálé a Dombnál.  A társulat még két meglepő megjelenéssel lepi meg a Sziget lakóit: a naprendszerünk legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrökkel és a butaságot és maradiságot bíráló, vándorló zenés vígjátékkal, az éneklő rizsporos márkízokkal, hol itt, hol ott, a Szigeten.

malabarsziget2


Compagnie Malabar: Le Voyage des Aquarêves / Les Marquizes (F)


Idén a francia Malabar repíti a szigetlakókat a humor és az álmok világába. 29 évnyi alkotás és 29 évnyi előadás 35 országban és 1153 városban. Minden este 22.00 órától egy 16 méteres holdfényszínű hajó sodródik a Szigeten, titokzatos legénysége az ismeretlen vidékek felfedezésére indul. A misztikus atmoszférában úszó „vízi álmodozók” humorral és költőiességgel keltenek életre. Furcsa gólyalábasok, zsonglőrök és pimasz akrobaták, habhullámok és pirotechnika. Kihagyhatatlan vízi élmény.  A parádé minden este 10 órakor indul. Finálé a Dombnál.

A nemzetközi artistákból álló együttes még két meglepő megjelenéssel is meglepi a Sziget lakóit, a naprendszerünk legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrökkel és az éneklő rizsporos őrgrófokkal (Les Exquizes Marquizes, Les Gardiens du Soleil)