A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
jozsefnadjA Színház és Film Intézet Kortárs és modern táncos képzést indít 2010 szeptemberétől a Franciaországban dolgozó nemzetközi hírű Nagy József szaktanácsadásával,  akit a világ Josef Nadj néven ismer.


A 4 féléves képzés 1200 órájában többek között az alábbi kurzusok szerepelnek:
Klasszikus balett:     Wilfrid Piollet
Decroux technika:    Yves Marc
Butoh:            Cecile Loyer
Zenei alapismeretek mozgáson keresztül:    Sylvia Baggio


Mesterkurzusokat tartanak:
Nina Dipla, Kaetleen Reynolds, Horváth Csaba, Nagy József, Pedro Pauvels, Gemza Péter, Kántor Kata.

Jelentkezés: www.szfi.hu
Jelentkezés feltétele: legalább érettségi bizonyítvány.
Válogatás egy workshop során szeptember 6-án és 7-én.


A képzés célja olyan alkotókat segíteni a kiteljesedés felé, akik a nemzetközi kortárs alkotóművészet dinamikáját figyelembe véve a világ bármely társulatában képesek megállni a helyüket.

A képzés három nagy részre osztható:

- Elméleti képzésre, amelyben tánctörténet, műismeret, műelemzés és táncdramaturgiai ismeretek tanulhatók.

- Technikai részre, amelyet a Nagy József vezetésével alakult pedagógiai csoport állított össze. Ebben a programban azok a tradicionális és modern elemek szerepelnek (pl. Piollet-féle klasszikus balett, Decroux-technika, butoh), amelyek ma a nemzetközi szintű kortárs előadó-művészet alapjait képezik.

- A nemzetközi és hazai táncélet meghatározó képviselőinek vezetésével, olyan művészi attitűd kialakítása is célja a képzésnek, amely improvizációs és kompozíciós feladatokon keresztül alkalmassá teszi a résztvevőket arra, hogy autonóm táncművésszé váljanak, vagyis képesek legyenek nemzetközi szinten is vezető helyen jegyzett társulatokba beilleszkedni.

A képzés alapvetően gyakorlati jellegű, és folyamatos jelenlétet és sok gyakorlást kíván a résztvevőktől.

Nagy József
A vajdasági Magyarkanizsán született művész a CCN Orleans alapító koreográfusa, táncosa, egyben Franciaország legtöbbet utazó tánctársulatának vezetője. Számos nemzetközi díj, köztük a színházi Oscar-díjnak számító 8th Europe Prize New Theatrical Realities díj, közkeletű nevén a Taormina-díj tulajdonosa. A világ nagy fesztiváljainak, köztük az Avignoni Fesztivál kiemelt résztvevője. Előadó-művészeti munkái mellett kiemelkedő képzőművészeti tevékenységet folytat. www.josefnadj.com