A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ:  2019. április 17. , 19.00 óra, Jászai Mari Színház Népház, Tatabánya

Fodor Zoltán legújabb bemutatójával először viszi táncszínpadra Magyarországon az operairodalom talán legszebb és legtöbbet játszott művét, Giacomo Puccini Bohémélet című operáját.

Ahogyan azt a táncművész-koreográfustól megszokhattuk, most is kiemelt szerepet kap egy-egy érzelmi állapot kibontása, kiemelése, több aspektusból való ábrázolása miközben megőrzi a színpadkép minimalista, ám mégis látványos világát. Koreográfiájában keveredik a szürrealista megjelenés a klasszikus, puha elemekkel, Fodor Zoltán jellegzetes szimbólumrendszerével.
A darab fiatal művészek életét mutatja be, melyet átsző a szertelen fiatalság, a művészlét keserédes és rögös útja, az elhivatottság, a vágyakozás, a mulatozás, és a szerelem. A fiatalos könnyedség azonban nem tart örökké. A halál pecsételi le azt, mely akarva – akaratlan ott van a mindennapokban, apró, kis dolgokban, a meleget adó papírlapok hamvadásában, a kihunyt gyertya olvadó viaszában, a szoba sötétjében, a szerelemben és az emberi élet törékenységében.

inverse bohem

Inversedance I Fodor Zoltán Társulat: Bohémélet 
Koreográfia: Fodor Zoltán
Koreográfus asszisztens: Balkányi Kitty
Zene: Giacomo Puccini, Gergely Attila
Fényterv: Fejes Ádám
Előadják az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei: Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Fodor Zoltán, Halász Gábor, Lendvay Zsóka, Petrőcz Cintia, Stáry Kata, Zachár Lóránd


Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap és az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával valósul meg.