A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2019. április 30. ,19:30 óra Nemzeti Táncszínház Kisterem

Hámor József legújabb munkájával kívánja újraéleszteni eddig évekig szunnyadó project szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét. A lendületes eleganciától a zene és a mozdulatok kompozíciójának játékosságán át a harcias feszültségig számos árnyalat fellelhető munkáiban. A tánc és zene központú alkotó mélyen hisz a mozdulat kifejező erejében, mely képes új világokba repíteni a nézőt.

schreds img

Keresünk, kötődünk, kitartunk.
A darab könnyeden közelít a súlyossághoz. Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. A kompozíció ritkán látható pontossággal és minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant.  Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

SHREDS
A Gangaray Dance Company / Közép-Európa Táncszínház / Nemzeti Táncszínház közös produkciója

Előadók:
Hargitai Mariann /KET/
Horváth Adrienn /KET/
Maday Tímea Kinga /GDC/
Mangi Kornélia/GDC/
Mádi László /KET/
Nyeste Adrienn /KET/
Szilvási Anna /KET/
Dabóczi Dávid /KET/
Ruzsom Mátyás /KET/

Kosztüm: Maday Tímea Kinga
Koreográfus, Zeneszerző, Fénytervező: Hámor József /GDC/
Időtartam: 50 perc
Korhatár:14+
Támogatók: NKA, Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház, Bethlen Téri Színház, Kortárs Táncművészetért, Alapítvány, Coteda Nonprofit KFT