A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2019. június 2. 19:00 óra Nemzeti Táncszínház Nagyterem
A Zsidó Művészeti Napok záróeseménye

Páratlan táncszínházi élményt garantálnak az Inversedance Társulat művészei a Zsidó Művészeti Napok záróeseményeként bemutatásra kerülő „Panta Rhei” esten, június 2-án a közelmúltban megnyílt Nemzeti Táncszínház nagytermében. Fodor Zoltán művészeti vezető felkérésére két elismert alkotó érkezett az Inversedance Társulathoz. A koreográfusok komoly nemzetközi karriert tudhatnak maguk mögött. 

Idan Sharabi korábban több olyan ikonikus együttesnek volt tagja, mint a Nederlands Dans Theater, vagy a Batsheva Dance Company; Juhász Péter pedig korábban a Les Ballets C de la B, jelenleg pedig az Emanuel Gat Dance táncművésze. A társulat számára készített új koreográfiáikban mindketten fontos társadalmi témákkal foglalkoznak, létezésünk, mindennapi életünk kérdéseit boncolgatják a színpadon. 

A „Panta Rhei" kortárs táncszínházi est nézői rendkívül intim és egyedi élmény részesei lehetnek. Az alkotók izgalmas játékot ígérnek ösztöneinkkel, szokásainkkal, a szexualitás és az önazonosság kérdéseivel, egymáshoz és önmagunkhoz való kapcsolatunkkal. Kicsit talán mindannyiunk személyes története elevenedik majd meg a színpadon. A „Panta Rhei” nem más, mint egy órányi felfedezés és kutatás két alkotói stílusban, ám mégis megannyi találkozási ponttal.

Juhász Péter „Taka” című koreográfiája alapgondolatát Seneca örökérvényű kérdései adják, az emberi viselkedést kutatja az idő és a pillanat értékének relációjában. 

Idan Sharabi „Habit” című darabjának női alakjai lehántják rétegeiket: nemük, identitásuk, szokásaik körforgását, új értelmezéseket keresve hovatartozásukban, viselkedésükben, szexualitásukban. 

panta inverse
Fotó: Csendes Krisztina

A bemutató partnerei, támogatói:
NKA, Előadó- és Alkotóművészetért Alapítvány, Izrael Állam Nagykövetsége Magyarországon, Zsidó Művészeti Napok.