A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Flying Bodies Fesztivál
Augusztus 11-17.

Te vagy a fesztivál!

Mozgás – Flow – Közösség - Platform

Repülő testek? Súlytalanság, levegő, szabadság. Repülni repülőgép nélkül a legjobb. A Flying Bodies Fesztivál a FLOW és a tökéletes élmény tere. A 2014 óta szervezett Flying Bodies kurzussorozat utódja a 2019- ben első alkalommal megrendezésre kerülő Flying Bodies Fesztivál, mely a Duda Éva Társulat 10. évfordulójának egyik kiemelt programja.

Minden szempontból egyedi, progresszív programokra számíthatnak az érdeklődök, napközben cirkusz- , parkour- , tánc- kurzusok, később díjazott kortárs tánc előadások magyar és nemzetközi alkotóktól, meghökkentő cirkusz produkciók és pop-up performanszok az ipari építészet egyik különleges létesítményében, az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban, ami Berlin indusztriál foglalt házainak hangulatát hozza. Esténként pattog a hip- hop és zakatol a techno a város szívében ringatózó Trip hajón, ahol már csak a teraszon állva és a kilátásban gyönyörködve is szárnyra kap a szellem. A fesztivál képzési programja világszínvonalú oktatókat hoz Budapestre, hogy a legmagasabb szinten is, és a felfedezőknek egyaránt hasznos workshopokat kínálhasson. Több off- program gondoskodik azokról, akiket nem a fejlődés és tanulás vonz ide, hanem a kurzusokon kívüli programokra kíváncsiak, amikre külön- külön is lehet jegyet venni, így mindenki megtalálhatja a maga útját és csatlakozhat a Flying Bodies Fesztivál közösségéhez.

flying2019


A részletes programismertető nemsokára megtalálható lesz a www.flyingbodies.com weboldalon, addig is egy pár név:
Több nemzetközi előadó közül a holland Panama Pictures cirkusz társulat készül bemutatni két produkcióját is a fesztiválon, közösen slammelünk Kemény Zsófival, Pion Istvánnal és Bárány Bencével, koncertezünk a Mulató Aztékok és a Deep Glaze zenekarokkal, lehetőség lesz Gryllus Ábris beatjeire tombolni, tanulni a Yamakasi csoport egyik tagjától, Tony Thich- től, vagy részt venni a Tűzmadarak cirkusz csapat interaktív programjain.
Te vagy a fesztivál! Akció és dinamika, filozófia és életforma, közösség és család. Unod már a nagy fesztiválok személytelenségét? A Flying Bodies rendezvények minden évben a legizgalmasabb, legkülönlegesebb, legkreatívabb embereket hozzák össze, emellett a helyszínek tulajdonságai, és a programok struktúrája mind lehetővé teszik a legközvetlenebb, legszabadabb kapcsolódást egymáshoz. Intenzív fejlődés, felejthetetlen bulik és életre szóló barátságok ugródeszkája ez a fesztivál. Repül a test, szárnyal a szellem. Hogy hangzik?

A program fő helyszíne az Artus Kortárs Művészeti Stúdió, de a Slam Poetry est a Trip hajó teraszán kerül megrendezésre, a Deep Glaze koncert pedig a Dürer kertben.

Bővebb információ: www.flyingbodies.com és www.evaduda.net
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2398282213749433/

flying2019b
Fotó: Dömölky Dániel

 

Részletes program:


Vasárnap (08.11.): Flying Bodies filmvetítés, regisztráció a workshopon résztvevőknek és "After" party

Hétfő (08.12.): Cuhorka Emese, Molnár Csaba: MESTERMUNKA (előadás), Julien Gros: L'aisance des petites choses (előadás)
Videó részlet a Mestermunka című darabból: https://youtu.be/QMIgmULTCFs

Kedd (08.13.): Slam Poetry Bárány Bencével, Kemény Zsófival és Pion Istvánnal, utána Mulató Aztékok koncert a Trip hajó teraszán
Mulató Aztékok klip: https://youtu.be/WXOukxS_xw4

Szerda (08.14.): Collective Dope / Nóra Horváth & Gábor Ivanov: Beat (előadás), Willany Leó Improvizációs Táncszínház (előadás)
Willany Leó estjeibe betekintő: https://youtu.be/0SxGgXlPQz0

Csütörtök (08.15.): Tűzmadarak & Panama Pictures (cirkuszi előadások, helyszín az Artus Stúdió) és Deep Glaze koncert (helyszín a Dürer kert)!
Részlet a Tűzmadarak készülő darabjából: https://www.youtube.com/watch?v=744Qv3UNTSg

Péntek (08.16.): Panama Pictures: Stripped (előadás), Duda Éva Társulat: Blurry (előadás)
A Duda Éva Társulat előadásából részlet: https://www.youtube.com/watch?v=ZuSmn45WbMg

Szombat (08.17.): parkour verseny, workshop prezentáció, "Opening" party Gryllus Ábrissal

 

Támogatók: NKA, EMMI, PestiEst, Imre Zoltán Program