A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2019. augusztus 7-12., 23:15  SZIGET, Nagy Utcaszínház

A Nagy Utcaszínház idei fellépői a Les Commandos Percu ütősökkel operáló csapata, akik formabontó Silence, vagyis Csend című előadásukat mutatják be minden este az utolsó nagyszínpados fellépő után. Előadásuk nyers, testközeli, ősi érzékeinkre és félelmeinkre kiélezett hatásokat ígér, dobokkal és tűzzel – mind a színpadon, mind a közönség soraiban. 360 fokos élmény, rendezett zűrzavar, zene és fény játéka a darab, amit mindenkinek látnia kell!

silence

Hogyan építsük újra a világot, amikor minden összedőlt, és nem maradt már semmi körülöttünk? Újrahasznosított hulladékok, folyamatos pörgés, és lendületes zene állnak össze egy nagy egységgé, amiben mindenki megtalálja amire épp vágyik. Minek ennyi technológia körülüttünk, ha lehet testi erőből izzadásig zenélni? Az emberiség mindig a tűzben keresi a választ, mint a történelmünkben annyiszor. De vajon merre vezet minket ez a tűz?

silence2

Fémbe öltözött emberek, furcsa formák, éles vonalak nyomulnak be a közönségbe. Erőteljes ritmusok törik meg a csendet, végtelen feszültséget szülve. Minden tárgy amit látsz, egy nagy hangszer, minden játszik. A káosz és a zene közti határvonal nagyon vékony, és minden dobpergés egy ponthoz vezet: élvezni a csendet. Mikor a visszaszámlálás véget ér, a színpadi díszlet egy nagy, lángoló vulkánná válik, végtelen energiákat felszabadítva. Egy hatalmas tábortűz, amit az immár láncaiktól megszabadult előadókkal táncolhatunk körbe, együtt élvezve a csendet.