A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

GisL - mégis láthatjuk Lajkó Félix - Velekei László új darabjának egy részletét! Ma lenne az idei évad minden bizonnyal legizgalmasabb alkotói együttműködésének a premierje: Lajkó Félix és Velekei László Giselle bemutatója.  A jubileumi Tavaszi Fesztivál nyitórendezvénye ugyan elmarad, de 19:30-kor a facebookon mégiscsak lesz egy sajátos premier. Ez a darab is új ifjú tehetséget helyez a középpontba Herkovics Eszter Adria személyében.

gyorigisl

A Győri Balett erről szóló közleménye: 

„A Lajkó Félix – Győri Balett: GisL c. balett bemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Müpa szervezésében, a Győri Balett és a Fonó Budai Zeneházával közös programként valósult volna meg a 40 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitóelőadásaként.

Azonban megragadjuk a pillanatot, és az eredeti premier időpontjában április 3-án 19.30-kor egy extra összeállítást teszünk közzé a Győri Balett hivatalos Facebook oldalán.

Kiss János igazgató úr köszöntőjével a GisL szereplők Velekei László koreográfiájából adnak elő egy-egy részletet otthonukból.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=h4SrZawYx0k

GisL
A 40. BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL NYITÓELŐADÁSA


A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot.

A jubileumi Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitóelőadása valódi kuriózumnak ígérkezik – a Győri Balett előadásában e misztikus, egyszerre gyönyörű és borzongató történet ezúttal Lajkó Félix zenéjével kel új életre.

A bemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Győri Balettel és a Fonó Budai Zeneházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Giselle: Herkovics Eszter Adria
Albrecht: Daichi Uematsu
Myrtha / A vad: Guti Gerda
Hilarion: Luka Dimić
Villik: Tetjána Baranovszka, Gyurmánczi Diána, Joó Lea Napsugár, Marjai Lili Anna, Szalai Judit, Tatjána Sipilova, Horányi Eszter, Kovács Eszter
Férfiak: Engelbrecht Patrik, Gémesi Máté, Golubkovics Gergely, Horváth Kada, Luigi Iannone, Jekli Zoltán, Téglás Bánk, Szentiványi Richard, Thales Henrique

Közreműködik: Lajkó Félix – hegedű, Sidoo Attila – gitár, Kertész Endre – cselló, Barcza Horváth József – nagybőgő, Mazura János – tuba, Czirják Tamás – dob

Asszisztens KARA Zsuzsanna
Jelmez GYŐRI Gabi
Díszlet SZENDRÉNYI Éva
Fény STADLER Ferenc
Dramaturg CSEPI Alexandra
Koreográfus VELEKEI László
Zene LAJKÓ Félix