A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 

„Köszönjük, Magyarország!”

koszonjuk

Pályázati tájékoztató

Tisztelt Pályázó!

Pályázati tájékoztatónkkal szeretnénk segítséget nyújtani, ezért kérjük, hogy a pályázati dokumentumok kitöltése előtt a pályázati felhívást és a pályázati tájékoztatót szíveskedjen figyelmesen elolvasni a sikeres pályázat érdekében.
A pályázati dokumentumok kitöltésének hiányossága a pályázat érvénytelenségét vonja maga után, hiánypótlásra a kiírt pályázat beérkezési határideje után, nincs lehetőség.

Fontosabb tudnivalók

Pályázni kizárólag a Nemzeti Táncszínház webfelületén ( www.tancszinhaz.hu ) elérhető dokumentumok (adatlap, programterv) és szakmai önéletrajz egy példányban történő benyújtásával lehet. 

A pályázati dokumentumokat benyújtani kizárólag elektronikus úton (pdf. formátumban) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre való megküldéssel lehet.

A pályázók köre, olyan 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok, a táncművészet bármely stílusában tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet, táncművészet területén életvitel szerűen dolgozó (magánszemély vagy egyéni vállalkozó), aki a meghirdetett veszélyhelyzetben társulati tagként, vagy egyéb táncművészeti előadói vagy oktatói tevékenység okán nem rendelkezik rendszeres jövedelemmel.
Akinek Bt-je, Kft-je van magánszemélyként pályázhat.
Gyes/Gyed pénzbeli ellátásban részesülő személyek, mivel az meglévő biztosítási jogviszony okán járó ellátás, nem pályázhatnak.
Egy személy egy pályázatot nyújthat be, de a pályázatban több művészeti programot is megjelölhet.
A sikeres pályázóknak lehetőségük lesz egy nagyszabású, egész országra kiterjedő kulturális programban való részvételre.
A pályázat nyerteseinek elsősorban vidéki helyszíneken, befogadó helyeken, kultúrházakban, könyvtárakban, oktatási intézményekben kell programot nyújtaniuk.
A vidéki helyszínek koordinálásában a sikeres pályázóknak az OSZMI, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet nyújt majd segítséget, de fontos a pályázók személyes aktivitása és kapcsolat rendszere is.
A művészeti programok tervezésénél elsődleges szempont, hogy minél könnyebben, kevés járulékos költséggel (színpad, szcenika, öltöző, jelmez, stb.) legyen megvalósítható.
A pályázó önállóan pályázik, de a program megvalósítása során lehetősége van arra, hogy kapcsolódjon – pl. közös előadás erejéig -, a táncművészeti program többi nyerteséhez, vagy a pályázat más területeinek nyerteseihez (színészek, artisták, zenészek, stb.).
A pályázat nyerteseinek lehetőségük van továbbá szóló, duett, kamara előadásra, tánctanításra, táncház tartására, stb.
Aki olyan művészeti program típust választ, amelyben többen vesznek részt, az adatlapon fel kell tüntetnie a többi, programban résztvevő nevét, de a résztvevők mindegyikének külön pályázatot kell beadnia.
A programmal, produkcióval kapcsolatban felmerült költségeket (pl.: utazási költség) a pályázónak kell állnia.
A pályázat elbírálásakor előnyt jelent a művészeti program minősége, utaztathatósága, minimális technikai igénye, valamint olyan művészeti programtervek, amelyek a vidéki közösségek kulturális életét színesítik.

A művészeti program típusai lehetnek:
• közösségi program (beszélgetés, közönség találkozó, talk-show, ect.)
• előadóművészeti program (improvizáció, térspecifikus performance, kisebb előadás, ect.)
• oktatói program (tanítás, beavató foglalkozás, ismeretterjesztő, érzékenyítő program, ect.)
Az oktatói programmal való pályázás feltétele felsőfokú szakirányú végzettség!
A művészeti program szakmai megvalósítóinak létszámai lehetnek:
• Szóló (1 fő)
• Páros (2 fő)
• Kamara (max. 6 fő)

A pályázat nyerteseinek kötelezettségei:
• A pályázók pandémiás időszak után – elsősorban vidéki helyszíneken – 5 alkalommal táncművészeti programot (táncelőadás, táncház, tánckurzus, stb.) nyújtanak.
• A pályázók a megvalósított programjuk listáját, valamint a meghívó helyszín teljesítés igazolását - a programot követő 15 napon belül - kötelesek (elektronikus úton) megküldeni a Nemzeti Táncszínház részére.
• A program keretében nyújtott művészeti szolgáltatásért nem kérhet szolgáltatási díjat a pályázó, azt ingyenesen kell nyújtania az előadóhelynek.
• A pályázónak nyilatkozatot kell tennie, hogy a „Köszönjük, Magyarország!” pályázatának más előadói témájában nem pályázik.

Elbírálás és megvalósítás folyamata:
A benyújtott pályázatokat a Nemzeti Táncszínház illetékes kollégái egybegyűjtik és előkészítik a kuratórium részére döntéshozatalra. A kiválasztott, nyertes pályázókkal a Nemzeti Táncszínház vállalkozói, vagy megbízási szerződést köt a megvalósítandó művészeti programra, ami alapján 80-% előleget kifizet. A veszélyhelyzet feloldását követően megvalósított művészeti szolgáltatások teljesítési igazolását követően kerül sor a fennmaradó 20-% kifizetésére.

A pályázók a döntésről a bírálattól számított 15 munkanapon belül e-mailben kapnak értesítést a Nemzeti Táncszínház részéről. A nyertesek névsorát a Nemzeti Táncszínház megjelenteti a honlapján. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
Szakmai vezetés, kuratóriumi döntés: Táncművészeti Bizottság

Budapest, 2020. május 4.

 

Részletek és dokumentumok itt: http://tancszinhaz.hu/fuggetlen-tancmuveszek-tamogatasa